Arculattervezés

Arculattervezés

Egy jól eltalált, egységes vizuális megjelenés elengedhetetlen eszköze a sikerhez vezető út egyik legmeghatározóbb eszközének a megjegyezhetőségnek. Az ember alapvetően vizuális élményeire alapoz, az információk közel 80%-át a látásunk révén dolgozzuk fel, így nem kérdéses, milyen sokat jelent a megfelelő, cégéhez illő arculat.

Ez segíti látogatóit, leendő ügyfeleit, hogy könnyen megjegyezhessék cégét,szolgáltatásait és segíti önt, hogy a cégére tervezett egyedi szín- és formavilággal kitűnjön a tömegből. 

Milyen előnnyel járhat egy ütőképes, egységes vizuális megjelenés?

Egy jól eltalált, egységes vizuális megjelenés elengedhetetlen eszköze a sikerhez vezető út egyik legmeghatározóbb eszközének a megjegyezhetőségnek. Az ember alapvetően vizuális élményeire alapoz, az információk közel 80%-át a látásunk révén dolgozzuk fel, így nem kérdéses, milyen sokat jelent a megfelelő, cégéhez illő arculat. Ez segíti látogatóit, leendő ügyfeleit, hogy könnyen megjegyezhessék cégét,szolgáltatásait és segíti önt, hogy a cégére tervezett egyedi szín- és formavilággal kitűnjön a tömegből. Egy jó arculat magában hordozza mindazt amit képvisel, így nemcsak könnyebben azonosítják majd, hanem egyszerű ajánlásokat is szerezhet. Amennyiben a külvilág felé mutatott kommunikációja minden területen egységes arculatot tükröz, azzal azt üzeni a külvilágnak, hogy szervezett és profi munka folyik cégénél.

Mi is az az arculat?

Az arculat tulajdonképpen egy cég vagy szolgáltatás könnyen megjegyezhető képi megfelelője, összetett emblémája, komplett megjelenése. A cég vizuális kommunikációjának elemeit foglalja magába, színek, formák, tartalmi elemek összessége, például egy névjegykártyán, hirdetésen, vagy akár egy promóciós terméken. Jellemzően egy céges logóból, névjegykártyából, levélpapírból, és egyéb céges kommunikációs eszközökből épül fel.(Pl: molinó, plakát, reklám tárgy, matrica, szórólap)

content/services/szolgaltatas-arculattervezes-kep1

Milyen a jó arculat?

A jó arculat fél siker, nagyban hozzájárul a marketing kommunikáció sikerességéhez. A céghez vagy szolgáltatáshoz illő arculat önmagában informatív, kiemeli az előnyöket és elősegíti a konkurensekkel szembeni eredményességet, izgalmassá teszi termékeit, szolgáltatásait, így lépéselőnyhöz segíti önt. Talán az egyik legfontosabb szempont az igényesség, amennyiben egy leendő partner egy jól kialakított arculattal találja magát szemben, első benyomása pozitív lesz, arra ösztönzi, hogy Ő is hasonló megjelenéssel bírjon, hasonló sikerességgel.

Egy jó arculat mindig a piachoz és a jelenlegi trendekhez igazított!

Vizuális világban élünk, ahol a látogató a látványra alapoz és ez nagyban befolyásolja döntéseit, így érhető, hogy egy jól sikerült arculatváltás akár többszörözheti bevételeit. Egy rosszul felállított és megtervezett arculattal nem biztos, hogy azon információkat adjuk át látogatóinknak amiket szeretnénk.

Arculattervezes

Mindent értek..azt hiszem..hogyan kezdjek neki?

A megfelelő célcsoport eléréséhez kialakítandó arculat tervezésénél fontos, hogy a tervezést stratégiai munka előzze meg, hiszen eltérő logó és arculat dukál egy értékesítő cégnek, vagy egy játékboltnak. A célunk, hogy az elkészült arculat illeszkedjen a cég stratégiájához, elképzeléseihez, üzleti céljaihoz és növelje annak értékét. Minden esetben alapos kutatást végzünk, felmérjük a konkurenseket, és marketing szempontok figyelembevételével készítjük el a cég arculatát.

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat

Legfrissebb blogbejegyzések

Olvasd a legfrissebb cikkeinket az informatika és a fejlesztés világából. Maradj naprakész velünk!

Összes bejegyzés
Fontos hatékonysági mutatók a digitális marketingben, amit jó ha monitorozol

Fontos hatékonysági mutatók a digitális marketingben, amit jó ha monitorozol

Az online marketing világában az egyes kampányok hatékonyságának mérésére számtalan mutató áll rendelkezésre, amelyek segítségével a marketing szakemberek képesek finom hangolni stratégiáikat és maximalizálni a hirdetési költségek megtérülését.
TikTok tanúsítvány

TikTok tanúsítvány

A TikTok bejelentett egy új tanúsítványt, a “TikTok Egyetem” kezdeményezés mellett, amely lehetőséget nyújt a marketingeseknek arra, hogy hivatalos “Media Buying” vagyis Médiavásárlás képesítést szerezzenek, amellyel be tudják bizonyítani a platformmal kapcsolatos szakértelmüket.
Miért szeretjük egyre jobban a rövid videós tartalmakat ?

Miért szeretjük egyre jobban a rövid videós tartalmakat ?

A fogyasztók 73%-a szívesebben néz rövid formátumú videókat, hogy megismerjen egy terméket vagy szolgáltatást, a marketingszakemberek 56%-a pedig arról számolt be, hogy 2024-ben a rövid formátumú videók voltak a legnépszerűbb befektetési trendek.  Miért olyan népszerű? Ebben a bejegyzésünkben, most erről ejtünk szót. 
A TikTok Shop funkció fokozódó szerepe

A TikTok Shop funkció fokozódó szerepe

A TikTok nemrégiben tett közzé egy új jelentést vásárlási piacterének fejlődéséről és az alkalmazáson belüli biztonságos vásárlás elősegítésére tett erőfeszítéseiről.
PPC hirdetési alapok

PPC hirdetési alapok

Akár kisvállalkozásod van vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy a digitális hirdetésekre, jó helyen jársz.  Ma a PPC-hirdetéseket falatnyi, könnyen érthető darabokra bontjuk, különös tekintettel a Google Ads-re és a közösségi médiában való hirdetésre. 
Hogyan javíthatjuk hirdetéseink megtérülését? Bevezetés a ROAS használatába

Hogyan javíthatjuk hirdetéseink megtérülését? Bevezetés a ROAS használatába

A digitális marketing dinamikus világában a vállalkozások számára elengedhetetlen, hogy pontosan mérjék és értékeljék hirdetési stratégiáik hatékonyságát. Ennek érdekében egy kritikus eszköz kerül előtérbe: a ROAS, amely a reklámköltségek megtérülését mutatja.