Velük vagy nélkülük?

A facebook egyre jobban belopózik a mindennapjainkba. Azáltal, hogy ingyenes és szinte semmit nem kell megadni kötelező jelleggel (csak regisztrációkor a nevet, e-mail címet és a jelszót) így mindenki elég sok dolgot megoszt az internet nagy közönségével.

Alapból, ha nem állítasz be semmit a fiókodban, akkor mindenki látja, amit az idővonaladon posztolsz. Sok helyen a munkáltatód, vagy leendő munkahelyed is megnézi, megnézheti a profilodat, és abból esetlegesen egy negatív képet, véleményt alakít ki rólad, ami nem is biztos, hogy fedi a valóságot.

facebook beállítás

Valamint, nem biztos, hogy akit 2 hete ismersz, vagy csak munkahelyi kapcsolatod van vele, vagy egy volt barát, vagy barátnő, azokkal ugyanazokat az információkat akarod megosztani, mint a családoddal, vagy közeli barátaiddal.


Ezért van lehetőség fiókodban beállítani, ki és mit láthasson.

Megteheted ezt anélkül, hogy kínosan éreznéd magad amiatt, hogy esetlegesen törölnöd kellene az illetőt, vagy nem igazolnál vissza egy kapcsolatot. Ebben szeretnénk egy kis segítséget adni számodra.


Bátran készíts listákat.

Ne aggódj, akik a listában fognak szerepelni, azok nem tudnak arról, hogy valamilyen listában lennének beállítva a hírfolyamoddal, megosztásaiddal kapcsolatban.

Így amikor megosztasz valamit az idővonaladon, biztos lehetsz abban, hogy csak azok látják, olvassák, akiknek engedélyezed. A listátokat úgy tudod elkészíteni, hogy klikk IDE, itt megtalálod a +lista létrehozása gombot.

Rákattintasz, és a bejövő kis ablakban meg tudod adni az új lista nevét, és fel tudod venni az embereket. Amit egyszerűen úgy tudsz megtenni, hogy elkezded írni az ismerősöd nevét, és amikor beadja, a lehetőségeket akkor kiválasztod azt a személyt, akit fel akarsz venni.

Majd írod a következő nevet és a következőt, míg mindenki, akit az adott listába szántál, bent nem lesz. Utána mentés és kész a lista. A listák száma, sem a feltölthető személyek száma nincs korlátozva, és egy személy több listában is szerepelhet.

Miután megvannak a listáid, már sokkal egyszerűbb lesz beállítani, hogy mely posztjaidat ki lássa és ki ne.

Mutatjuk ezt is, hogy csináld 


Az idővonaladon, vagy a hírfolyamodban megírod a posztot és mielőtt publikálnád a nagyérdemű előtt, válaszd az „egyéni ” opciót az ismerősök vagy a nyilvános helyett.

Az itt felugró ablakban, már állíthatod is be kinek legyen látható. Csak kezd el begépelni a lista vagy listák nevét. Vagy beállíthatod azt is, hogy ki vagy kik ne lássák az adott bejegyzésedet. Akár egyetlen egy személyt is kizárhatsz a poszt megtekintésétől.

Ezt a kizárási és láthatósági beállítást a személyes adataid védelmében is tudod használni.


Ebben az esetben nem kell mást tenned, mint hogy bemész a profilodba és kiválasztod a „névjegy ”-et, itt az adatok mellett megtalálod a ceruza ikont a a módosítás felirattal. Rá klikk és már választhatod is ki az egyéni beállításokat.

Ezekkel a lehetőségekkel most már tudod szabályozni adataid és posztjaid láthatóságát.

Hozzászólások

Ügyfeleink elégedettsége
a mi legnagyobb büszkeségünk

mobil_app_fejlesztes1
facebook_app3
crm_rendszer_fejlesztes
webshop_keszites
mobil_app_fejlesztes3
facebook_app_4
^