Webtelen igazság – van élet web nélkül?

Digitális osztódás

Az információtechnológia gyors fejlődése vegyes érzelmeket váltott ki. Ez a hirtelen jött információáradat két részre osztotta a társadalmat. Tapasztalatok alapján inkább az idősebb korosztály, aki kevésbé örül neki, mert azt látja, hogy mi fiatalok folyamatosan csak a kezünk ügyében lévő kütyüt simogatjuk. Ami tulajdonképpen nem túlzás, mert így van. Annak, aki már a digitális mindennapokba született bele, teljesen természetes, hogy nem könyvtárba megy, ha információra van szüksége egy adott témához, hanem beírja a kereső címsorába.

web-nelkul

Jó vagy rossz irányba tartunk?

Mára eljutottunk odáig, hogy elmaradottnak tartjuk azt, aki nem tartja a lépést a rohamtempóban terjedő technológiával. Pedig nem kellene, mert csak arról van szó, hogy az idősebb generáció, mivel korábban nem léteztek ilyen ketyerék, nehezebben veszi fel a műszaki ritmust.

Vannak viszont olyanok is, akik ha lehet így fogalmazni, átestek a digitális ló túloldalára. Az életük nagy részét egy olyan virtuális világban élik le, amelyet saját maguknak kreáltak. Ami megnyugvást és mindenkori békés biztonságot nyújt, azonban egyre kevesebb köze van a valósághoz. Kapcsolataik kizárólag weben elérhetőek, felszínesek. Boldogságot pedig az okoz, ha lájkot kap közösségi oldalakon.

Visszafordíthatatlan folyamat

A web-berobbanásnak köszönhetően ez a folyamat már visszafordíthatatlan, már el sem tudnánk képzelni életünket a web és szuper szerkentyűink nélkül.

Mindennapi ügyintézés

Az újság már eléggé divatját múlt, hiszen a hírportálok gyakorlatilag percre pontos tájékoztatást adnak. Nem beszélve a postai levelekről. Mióta ismerőseink is rendelkeznek e-mail címmel, azóta elenyésző az általunk küldött postai képeslapok száma. A sárga csekkeket felváltotta az átutalás, néhány csuklómozdulattal otthonról eljuttathatjuk pénzüket a kedvezményezett részére, megkímélve magunkat a sorban állástól.

Szintézis

Ki kell, hogy mondjuk: mindennapi életünket már nem tudjuk elképzelni a webvilágon kívül, különös és elválaszthatatlan szimbiózisban élünk vele.

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »