Újabb algoritmus a Facebookon

A közösségi háló új algoritmusa a családot és a barátokat helyezi előtérbe a hírfolyamon. A Facebook műszaki igazgatója bejelentette, hogy frissítik a hírfolyam algoritmusát, amelyben a barátok által megosztott tartalmak, bejegyzések magasabb helyen lesznek rangsorolva a hírfolyamban, mint egyes oldalaké.

Azért találták ki ezt a változtatást, hogy a rangsorolás segítségével megakadályozzák, hogy lemaradjunk barátaink, rokonaink fontos történéseiről. Sokszor visszajelzés szólt arról, hogy a felhasználók aggódnak amiatt, hogy esetleg lemaradnak barátaik fontos eseményeiről. Azoknak a felhasználóknak, akik nagyon sok ismerőssel rendelkeznek, ez különösen fontos.

Tehát a következő hetekben frissítéseket fognak végezni, hogy nehogy lemaradjunk a fontos sztorikról. Minden felhasználónál változó, hogy mit tart érdekesnek, ezért a Facebook azon dolgozik, hogy megtalálja mi számunkra a legfontosabb, és azokat rangsorolhassa a hírfolyam első helyeire. Úgy gondolják, hogy ha érdekes dolgokat látunk a hírfolyamunkban, akkor több időt fogunk majd ott eltölteni.

Emellett, arra is odafigyelnek, hogy az olyan tartalmak, amelyek a felhasználók számára félrevezetőek vagy spam jellegűek, kevesebbszer jelenjenek meg a hírfolyamokban. Az olyan funkciók használatával, mint az „Unfollow” vagy a „Hide” és a „See first” visszajelzést adunk a Facebook számára és ennek segítségével könnyebben beazonosíthatóvá válnak azok a tartalmak, amelyek a legjobban érdekelnek illetve azok, amelyek kevésbé. Például ha elrejted egy bizonyos személy bejegyzését, akkor a Facebook úgy fogja értékelni, hogy nem szeretnél a jövőben attól a személytől bejegyzéseket látni a hírfolyamodban.

 

Neked mi a véleményed az új algoritmusról?

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat