Új funkció a Messengerben, itt a titkos üzenet!

Eddig csak pletyka szinten mozgott a hír, hogy a Facebook Messenger üzenetküldő szolgáltatása hamarosan új funkcióval bővül. A végponttól végpontig terjedő titkosítási lehetőséggel.

Nemrégiben viszont hivatalos forrásból is megerősítették a titkosított üzenetküldő funkció érkezését, ami a Secret Conversations nevet kapta. Nem kell már sokat várnunk az újdonságra, valószínű, hogy a nyár végén már szélesebb körökben is elérhető lesz. Egyelőre még a tesztidőszak fut. A tesztre kiválasztott felhasználók már kipróbálhatják, mire képes, és a fejlesztők pedig ez idő alatt a szolgáltatás működését vizsgálják. Remélhetőleg nem találnak semmilyen hibát, és akkor nem lesz kérdéses a nyár végi rajt.

A felhasználók alapvetően azt szeretik, ha több eszközön keresztül is hozzáférnek korábbi üzeneteikhez, tehát mondjuk egy asztali gépen elkezdett beszélgetés fonalát könnyebb felvenni mobilon keresztül, . Ez azért fontos, mert a titkosított csevegésnek a biztonság miatt vannak korlátai, hátrányai: a titkos beszélgetéseket csak egy adott eszközön keresztül lehet elolvasni, azon, amelyen a beszélgetést kezdeményeztük. Továbbá az is hátrányként hozható fel, hogy videókat és GIF fájlokat nem enged küldeni a titkosított beszélgetés folyamán.

A Secret Conversations funkció nem válik alapértelmezett aktív lehetőséggé. Csak egy kiválasztott telefonon, táblagépen vagy asztali gépen működik majd, és nem automatikus, hanem kézzel kell bekapcsolni, ha feldobja a lehetőséget a Facebook.

A még nagyobb biztonság eléréséhez hozzájárul az önmegsemmisítő funkció is majd. Vagyis, a küldő által beállított idő letelte után automatikusan törlődik az adott üzenet, vagy éppen a teljes beszélgetés. A beállítás után mindaddig, amíg nem kapcsoljuk ki az önmegsemmisítőt, az összes küldött üzenet törlődni fog folyamatosan.

A titkosított üzenet rövid bemutató videója: www.youtube.com/secretconversations

Kíváncsian várjuk, hogy mennyire lesz megbízható és könnyen használható a Secret Conversations!

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat