Új alkalmazás a Google-ben

A Google ismét újított, ezúttal a műkedvelő és kultúra iránt érdeklődők számára kedveznek. A Google Kulturális Intézete bemutatja legújabb felületét és alkalmazását, a Google Arts and Culture-t.

Az érdeklődők számára lehetőséget nyújt nagyjából 1000 múzeum, archívum és intézmény műalkotásait és műtárgyait megtekinteni. Akár időszámításunk előtti évekre visszamenőleg rákereshetünk műalkotásokra, különböző tulajdonságok szerint. Az intézet egyéb szervezetek segítségével arra törekszik, hogy mindenki lehetőséget kapjon, arra, hogy megtekinthesse a világ kulturális kincseit. Az alkalmazás segítségével testközelbe kerülhetünk akár olyan alkotásokkal, amelyet nem biztos, hogy valaha megtehetnénk. IOS vagy Android rendszeren keresztül és virtuálisvalóság-nézővel csodálatos élményekben lehet részünk, olyan akár egy „időutazás”. Visszamehetünk a történelemben, és bebarangolhatjuk még a Zeusz-templomot is.

De ha már a kultúránál tartunk...Van itt még egy új Google funkció, az Art Recognizer, azaz a műalkotás-felismerő alkalmazás. Már elérhető londoni, Sydney-i és washingtoni galériákban. Tulajdonképpen mondhatni, hogy egy virtuális tárlatvezetőről van szó, miután megnyitjuk az alkalmazást csak annyi a teendő, hogy a mobilunk fényképezőjét ráirányítjuk a műtárgyra és már látjuk is különböző érdekes tudnivalót az alkotásról. A Google tervei szerint a világon minden múzeumba, galériába bevezetné ezt a hasznos funkciót.

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat