Új AI fejlesztések a Google Ads-ben

Új AI fejlesztések a Google Ads-ben

A Google a DMEXCO-n, Európa egyik legjelentősebb digitális marketing eseményén bejelentette a Google Ads szolgáltatáshoz kapcsolódó számos új mesterséges intelligencia frissítését. Az új funkciók között megtalálható a fejlett AI-alapú hirdetéskészítés, AI-eszközök generálása, új AI-paraméterek vezérlése, továbbfejlesztett jelentéskészítés és még sok más.

Elsőként a Google több nyelvre is kiterjeszti mesterséges intelligencia hirdetéskészítő eszközeit. A januárban angol nyelven bevezetett „Beszélgetési élmény a keresési kampányokhoz” funkció megkönnyíti a promóciók beállítását: elég megadni a céloldal URL-jét, és a Google AI rendszere elkészíti a vállalkozás leírását, hozzáad releváns kulcsszavakat, címsorokat és képeket. A Google állítása alapján ezt a folyamatot „a következő hónapokban” kiterjesztik német, francia és spanyol nyelvekre is.

Továbbá, a Google több kampánytípusban is elérhetővé teszi AI képszerkesztő eszközeit. Eddig a hirdetők csak a Performance Max hirdetésekhez használhatták ezeket az eszközöket, de hamarosan elérhetővé válnak a speciális testreszabási lehetőségek a keresési, keresletgenerációs, alkalmazás- és Display-kampányokhoz is.

Emellett a Google hat új nyelven (német, francia, spanyol, portugál, holland és olasz) teszi elérhetővé a vizuális eszközöket generáló funkcióit. Mostantól akár öt referenciakép megadására is lehetőség nyílik egy felszólítással, termék- és promóciós képekkel együtt.

Google Ads új AI fejelsztései

A Google kibővíti a Performance Max kampányokra vonatkozó márkairányelveit is, lehetővé téve a mesterséges intelligencia által generált eszközök jobb ellenőrzését. Ezzel párhuzamosan fejleszti az AI visszajelzési eszközeit a hirdetési kampányok teljesítményének javítása érdekében.

A vállalat közlése szerint:

„A következő hónaptól kezdve a Performance Max új eszközlefedettségi jelentései segítenek az alulteljesítő eszközcsoportok azonosításában, és konkrét javaslatokat adnak ezek javítására, például ’adjon hozzá 2 hosszú címsort’ vagy ’adjon hozzá 3 négyzet alakú képet’.”

Ezen felül a Google bevezeti a kampányszintű kizáró kulcsszavakat a Performance Max kategóriában, és többcsatornás ajánlattételt tesz lehetővé a Demand Gen kampányokhoz.

Ezek a frissítések kiemelik a mesterséges intelligencia jelentős értékét a hirdetők számára. A Google továbbfejlesztett AI rendszerei segíthetnek a hirdetések optimalizálásában és a teljesítmény maximalizálásában. Bár a képgenerálás terén még vannak korlátok, a több referenciakép megadásának lehetősége továbbfejleszti a Google eszközgeneráló funkcióit, ami számos márka számára értékes és életképes megoldást jelenthet.

Valójában itt mutatkozik meg igazán a generatív AI ereje. Míg a közösségi alkalmazásokban található képgeneráló eszközök érdekesek, de nem feltétlenül járulnak hozzá a „közösségi” élményhez, addig a Google hirdetések teljesítményadataira épülő AI funkciók valódi, kézzelfogható értéket nyújthatnak.

Ezek a fejlesztések különösen jó hírt jelentenek a magyar hirdetők számára, hiszen így hamarosan számíthatunk arra, hogy ezek a funkciók magyar nyelven is elérhetővé válnak. Ez majd lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások is maximálisan kihasználják a mesterséges intelligencia nyújtotta előnyöket, hatékonyabban célozzák meg közönségüket és optimalizálják hirdetési kampányaikat a magyar piacon.

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat