Tippek az átkattintási arány javítására

Ha használod a Google AdWordsot, akkor valószínűleg néha neked is komoly fejtörést okoz az átkattintási arány javítása (CTR), valamint megnövelése. Ebben az írásomban pár tippet szeretnék adni az alacsony CTR javításához.

Laikusoknak: Mi az átkattintási arány?

Az a szám, amiből megtudhatjuk, hogy hány ember kattintott a hirdetésünkre. A CTR mutatójának segítségével megmondhatjuk, hogy mely kulcsszavak és kifejezések működnek jól a hirdetéseinknél: melyeket találták relevánsnak a felhasználók, és melyeket nem. Erről részletesebben a Google Sugójában olvashatsz.

pay-per-click

Azért érdemes leszögezni, hogy az általános kulcsszavak esetében akár a 1% - 3%-os CTR is jónak számíthat. (Általában nem hirdetünk általános kulcsszavakra, de az üzleti célok néha megkövetelhetik.)

Ennek okán egyértelműen elmondhatjuk, hogy a specifikusabb (célzottabb) kulcsszavak esetében akár 15-30%-os CTR-t is elérhetünk.

Ennek ellenére számos esetben vesszük észre, hogy pörögnek a hirdetések, de az átkattintási arány nagysága elszomorító.

Hogyan javíthatunk rajta?

4 használható tipp AdWordshoz

  1. Felejtsd el az általános kulcsszavak használatát. Ezekkel soha nem fogunk magas CTR arányt elérni, mivel képtelenség velük specifikusan hirdetni. Példa: Ha a „hitel” szóra hirdetsz, akkor szerinted a felhasználó relevánsnak fogja-e találni ezekre a keresési kifejezésre: „diákhitel” vagy „lakáshitel”? Persze, hogy nem. Egy másik: Bemész a bankba és azt mondod: „Hitelt szeretnék felvenni.” Ez lesz az első kérdése a bankos hölgyikének: „Pontosabban milyen hitelt?” Ilyen egyszerű.


  2. Használjunk kizáró kulcsszavakat. Az első pontból kifolyólag érdemes az általános kulcsszavakat kizáró kulcsszavakként felvenni. Ezzel elkerülhetjük az irreleváns kattintásokat.


  3. Növeljük a hirdetési pozíciónkat. A hirdetésünk abban az esetben lehet magasabb pozícióban a konkurensekhez képest, hogyha magasabb CPC (licit) adunk, valamint a sokkal magasabb a minőségi pontszámunk. A pontszám javításánál 3 területet kell tökéletesítenünk: landing page minősége, CTR javítása, hirdetés relevanciája.


  4. Segítsük a jól működő kulcsszavakat. Ha azt vesszük észre, hogy bizonyos kulcsszavak jól teljesítenek, akkor növeljük a licitet az adott kulcsszóra. (Általában 20-30%-os ajánlatkorrekciót szoktak adni.)

Nincs időd foglalkozni vele? Nem baj! Szervezd ki hozzánk!

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat