TikTok egy Instagram szerű oldalon dolgozik

TikTok egy Instagram szerű oldalon dolgozik

A TikTok lehet, hogy új módszereket keres az Instagrammal való versengésre, és egy jelentések szerint fejlesztés alatt álló "TikTok Photos" alkalmazás lehet a legújabb lépésük ebben az irányban. 

A SpAndroid által közölt jelentések szerint a jelenlegi TikTok alkalmazás háttérkódjában új hivatkozások jelentek meg a "TikTok Photos" kapcsán. Úgy tűnik, a kód arra utal, hogy a TikTok felhasználóit hamarosan arra ösztönzik majd, hogy osszák meg állóképeiket az új alkalmazáson keresztül, hogy "elérjék azokat az azonos gondolkodású embereket, akik élvezik a fotóposztokat."

Az alkalmazáshoz új üdvözlő üzenet is társul: "A TikTok Photos hamarosan elindul, reméljük, hogy segítünk új közönséget szerezni az új alkalmazásban." Az, hogy a TikTok egy különálló Fotók alkalmazást vezet be, nem túl meglepő, tekintettel arra, hogy a TikTok már hozzáadott egy "fotó módot" az áramló képekhez, és mostanában arra ösztönzi a felhasználókat, hogy több fotót posztoljanak.

Ez különösen értelmezhető a kínai alkalmazási trendek kontextusában. Kína saját Instagram változata, a Tencent által támogatott Xiaohongshu, az utóbbi időben nagy sikernek örvend, miután e-kereskedelmi funkciókat épített be. A Xiaohongshu 2023-ban több mint 500 millió dolláros nettó jövedelmet generált, messze meghaladva a platformra vonatkozó várakozásokat, és mára több mint 200 millió aktív felhasználóval rendelkezik az országban.

A Douyin, a TikTok kínai változata is hangsúlyozta a fotóposztokat, bár úgy tűnik, nem tekintette ezt kulcsfontosságúnak. De talán most, hogy a Xiaohongshu nagy pénzt keres, és bővíti e-kereskedelmi potenciálját, ez ösztönözte a TikTok tulajdonos ByteDance-t, hogy nagyobb hangsúlyt fektessen erre az elemre.

De vajon működni fog ez a stratégia? Nehéz látni, hogyan versenyezhet egy Instagram-szerű alkalmazás azokon a piacokon, ahol maga az IG is jelen van, de talán, mint a TikTok beágyazott vásárlási funkciójának kiterjesztése, lehet benne valami, ami életképesebbé teheti a projektet.

Bár még korai lenne konkrét következtetéseket levonni, a jelek arra utalnak, hogy a ByteDance igyekszik növelni e-kereskedelmi vonzerejét egy képalapú alkalmazás segítségével. Ez a lépés különösen fontos lehet a folyamatosan változó digitális tájban, ahol a felhasználók egyre inkább keresik az integrált vásárlási élményeket közösségi médiában.

A TikTok Photos potenciális bevezetése rávilágít arra a stratégiára, amelyet a ByteDance alkalmaz a globális piaci részesedés bővítése érdekében. Az Instagrammal való verseny fokozódik, és a TikTok keresi azokat az új módszereket, amelyekkel megtarthatja és bővítheti felhasználói bázisát. Egy olyan időszakban, amikor az e-kereskedelmi integrációk egyre fontosabbá válnak a közösségi médiában, a TikTok Photos sikere vagy kudarca jelentős hatással lehet a ByteDance jövőbeli stratégiáira.

Mindazonáltal, a TikTok Photos sikeréhez kulcsfontosságú lesz az egyedi tartalom létrehozásának és megosztásának ösztönzése. Az új alkalmazásnak meg kell különböztetnie magát az Instagramtól és más hasonló platformoktól, talán egyedi funkciókkal vagy egy különleges felhasználói élménnyel, amely kiemeli az állóképek varázsát. Ezenkívül fontos lesz a felhasználók biztonságának és adatvédelmének garantálása, különösen a közelmúltban a TikTok körül kialakult adatvédelmi aggályok fényében.

Összességében a TikTok Photos bevezetése egy izgalmas lehetőség a ByteDance számára, hogy új területeken próbálkozzon, miközben kiaknázza az e-kereskedelmi trendeket a közösségi médiában. Az előttünk álló hónapokban érdekes lesz figyelni, hogy ez az új kezdeményezés hogyan illeszkedik a TikTok szélesebb stratégiájába, és vajon képes lesz-e megragadni a felhasználók képzeletét egy egyre zsúfoltabb digitális tájban.

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat