Reszponzív weboldalak a mobil applikációkkal szemben

Online jelenlétednek többféle formája és fajtája van, a vállalkozásod sikerét illetően azonban nem mindegy, hogy melyiket választod. Applikációk és weboldalak csaptak össze az elmúlt pár évben, és talán a weboldalak egy vezércsellel megerősítették a pozícióikat, de az alkalmazásokat sem szabad leírni. Applikáció, vagy reszponzív weboldal? Megmutatom, hogy áll most a „háború”.

 

Az okostelefonos netezés terjedéséről talán nem kell oldalakat teleírni, citálhatnék ide releváns statisztikákat, de szerintem felesleges. Mindenki látja, aki az elmúlt 2-3 évben akár csak 1 órát emberek között töltött, hogy az okostelefonok térhódítása már-már határtalan, főleg a fiatalabb korosztály az, amelyik el sem tudja ereszteni a telefonját. Sokan már otthon is telefonról neteznek, és erre Neked reagálnod kell.

 

A célközönségedet ott kell elérned, ahol vannak, hirdethetsz persze a buszmegállóban is, de ha a potenciális vevőid föl sem néznek a telefonjukból, akkor bizony kidobott pénz, amit plakátokra költöttél. Szerintem érted Te is, hogy mire akarok kilyukadni, és remélhetőleg már a Te weboldalad is reszponzív, a webes trendek lereagálása azonban itt még nem ér véget.

 

Egy ideig nagyokat vitáztak azon a szakemberek, hogy vajon a mobilos netezésnél végleg átveszik a terepet a mobil alkalmazások, vagy azért megmaradnak főszerepben a weboldalak. Az élet, no és persze a technikai fejlődés ezt is eldöntötte, aki minimálisan követi a trendeket, ma már reszponzív weboldallal operál, és ezzel kicsit partvonalra is szorultak azok az alkalmazások, amelyek például egy-egy oldal olvasására szakosodtak. Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy leáldozott volna a mobil appoknak, csupán tisztul a kép és szépen lassan mindenki megtalálja a maga helyét és funkcióját.

 

A mobil appok a reszponzív weboldalak kiegészítői lesznek, és egy idő után (nemsokára) kéz a kézben fognak járni a piacvezető weboldalak a saját mobil alkalmazásaikkal. Ételt rendelni, szállást foglalni például továbbra is egyszerűbb lesz egy applikációval, mint egy weboldalon keresztül.

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat