Rangsorolási előny

A blogírással növelhetjük a weboldal forgalmát. Minden egyes új cikkel új kulcsszavakat célozhatunk meg, ezáltal növekszik a keresőből érkező forgalom. Az pedig új ügyfelekhez juttat el. Ez a rövid folyamata a blogírás hasznosságának.

De mi történik akkor, ha már évek óta írod a blogodat, és egyszer csak leállsz vele? Vajon visszaesik ezeknek a keresőből érkező forgalma? Tehát a kérdés:

A rendszeresen frissülő oldal és blog jelent-e rangsorolási előnyt?

seo

A robertryan.ie oldalon jelent meg egy esettanulmány, ami erre a kérdésre kereste a választ. A tanulmány írója 8 hónapra hagyott fel a blog írással. Előtte, minimum havonta egyszer új bejegyzésekkel látta el a blogját. Lássuk, mi az eredmény!

A weboldal teljes forgalma 32%-kal, és a weboldal keresőből érkező forgalom 42%-kal csökkent az előző időszakhoz képest. Ez a weboldal Írországban első volt a „Wordpress Developer” (wordpress fejlesztő) kulcsszóra / kifejezésre. A bloggolás leállása után 8 hónappal már csak 6. helyen volt a találati listán.

„Ha valaha is kérdéses volt, hogy a bloggolás fontos-e a vállalkozásodhoz, üzletedhez, azt hiszem, a fenti adatok meggyőzőek lehetnek” – mondta Robert Ryan, a tanulmány készítője.

Ez persze nem garancia semmire!

Valószínű, hogy egy 2 hónapos kihagyás még nem jelent veszélyt az oldalra nézve, ám egy 8 hónaposnak már elég komoly hatása van a keresőoptimalizálási eredményekre is.

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat