Névjegykártya: kötelező, vagy lejárt lemez?

Megvan az a jelenet az Amerikai pszichóból, amikor a Wall Street-i aranyifjak mutogatják egymásnak a névjegykártyáikat? Szín, betűtípus, dombornyomás, minden számít, Patrick Bateman megőrül, ha a sajátjánál menőbb névjegyet lát.

Napjainkban vajon ugyanekkora szerepe van egy jól kimunkált névjegynek, vagy az okostelefonok és a mobilinternet korában ez már múzeumba való érdekesség csupán? A névjegykártya vs. elektronikus névjegy vitába szállunk be a következő posztunkkal.

 

bateman-nevjegy

Érdekes téma ez, hiszen ma, amikor már mindent el tudunk intézni a telefon, laptop, tablet hármas valamelyikével szinte bárhol, akkor joggal merülhet fel a kérdés, hogy mi szükség a továbbiakban a nyomtatott termékekre. Ezek közé tartozik a névjegykártya, ami ellen a legkézenfekvőbb érvek között a különböző közösségi oldalakon keresztül való elérhetőség (külön kiemelve a LinkedIn üzleti közösségi hálót), vagy a legegyszerűbb, az elektronikus Outlook névjegy hozható fel. Névjegykártyára ennek ellenére szükség van, a digitális lábnyom ebben az esetben nem elég.

 

A digitális megjelenés, kommunikáció, e-kereskedelem és minden digitális megoldás rohamos terjedésének eredménye nem csak az, hogy gyorsabb lett az üzleti világ. Bármilyen furcsán is hat, de a különböző szakmai fórumok, konferenciák, kapcsolatépítő rendezvények egyre gyakoribbak, ezeken a rendezvényeken pedig valahogy kontaktot kell cserélned a frissen megismert szakmai partnerrel, vagy potenciális ügyféllel. Nem viccből pakolják meg a standjaikat repi ajándékkal a nagyok sem, tetszik, vagy sem még ma is hatással lehet az egyéni döntésre egy jól összerakott brossúra, de még a céglogós toll is ide tartozik.

 

Az offline arculati termékeid legfontosabbja pedig nem más, mint a névjegykártyád. A profi névjegykártya megrendelést hoz, és látja belőle a másik fél, hogy nem kezdővel van dolga. Csinálhatod persze otthon is, de ha nem értesz hozzá és ollóval vágod körbe a sablonos névjegykártyádat, akkor felesleges nézegetned a postafiókodat, és a telefonodon is maximum a család fog keresni. A Onesoft-nál az arculati tervezés része a névjegykártya megtervezése is, keress minket, hiszen kimagasló eredményt csak profikkal együttműködve érhetsz el.

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat