Ne porosodjanak a régi bejegyzéseid, használd őket újra! – 4.rész

Ismét elérkeztünk egy befejező részhez. Végigvettük, hogy milyen előnyökkel jár, ha felújítunk egy régi bejegyzést. Remélem 3 rész alatt sikerült elegendő érvet felsorolnom amellett, hogy ez egy gazdagon gyümölcsöző gyakorlat. Ezúttal sorra veszem azt a három módszert, melyek alkalmasak a régi bejegyzések felújítására.

Több egymást követő cikk

Ebben az esetben adott egy régi bejegyzés, amivel kezdeni akarok valamit. Azonban vannak egyéb céljaim is, például szeretném, ha gyűlnének az oldalamon lévő bejegyzések.
Tehát fogom a régi bejegyzésemet, megnyitok egy új munkalapot és abba átmásolom.

Ezután átdolgozom úgy, hogy legalább 20-30 százalékban különbözzön az eredetitől. Esetleg a kulcsszavak terén is változtathatok, de ez akár érintetlen is maradhat. A címet és a leadet érdemes erősebben átdolgozni.


Fontos szempont azonban, hogy ne szavakat írogassunk át, hacsak nem muszáj. A legjobb, ha az előbb említett „átmásolás” helyett inkább „átvezetjük” az újat az eredeti alapján, annak tartalma mentén átírjuk a szöveget.

content-marketing-4

Ugyanaz a cikk

Egy másik lehetőség, hogy meghagyom az eredeti cikket, az eredeti helyén, és csupán „felfrissítem” azt. Ebben az esetben megmaradnak a régi linkek, a régi pozíció, státusz stb. Annyi változik, hogy ismét megjelenhet a szövegem, ismét kitehetem a linknövelés áldásos hatásának, csupán fel kell újítanom a bejegyzést.

Ez a munka nagyságától, a kreativitásomtól, a pillanatnyi hangulatomtól stb. függően lehet néhány perc, vagy 1-2 óra is.
A haszon mindenesetre belátható, egyértelmű. Ismét előhozakodhatok egy nyertes bejegyzéssel anélkül, hogy a duplikálás csapdájába esnék.

Cikk átirányítása

Ebben az esetben az előbb említett két opció bizonyos szintű keverékét kapom, illetve állítom elő. Van egy már létező cikkem, aminek van egy bizonyos mértékű „erőssége”, pl. linkerőssége.


Írok egy hasonló bejegyzést, hasonló témában, amit pörgetni akarok az oldalamon. A célom, hogy ez az új minél erősebb legyen, szóval a régi bejegyzést egyszerűen, egy 301-el átirányítom az újra. Ezáltal az újat a régivel erősítem, miközben a régit gyakorlatilag megszüntetem.

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat