Mire jó a saját mobil alkalmazás?

A saját mobil alkalmazás forgalomnövelő hatással lehet a vállalkozásodra, de csak óvatosan, nem minden területen jó megoldás a mobil applikáció. Röviden összefoglaltam, hogy mikor érdemes saját mobilalkalmazást készíttetned, és mikor elég a reszponzív weboldal.

 

Volt már szó a reszponzív oldalak vs. mobil alkalmazások összecsapásáról, amelyben teljes egészében ugyan nem nyert semelyik fél sem, de az erőviszonyok valamelyest letisztultak. A webtrendek jelenlegi állása szerint a reszponzív oldalak megjelenése, majd vírusszerű elterjedése azt eredményezte, hogy a mobil alkalmazások visszaszorultak a szolgáltatások területére. Nagyon egyszerűen fogalmazva: a böngészhető oldalakat továbbra is böngészőből fogjuk elérni, de ha rendelni, foglalni, navigálni stb. szeretnétek, akkor inkább előbb, mint utóbb jönnek az alkalmazások.

 

Ez persze nem a legjobb hír a kereskedelem, vendéglátás, szolgáltatóipar bizonyos szereplői felé, legalábbis elsőre. Egy mobil alkalmazást leprogramozni nem két perc és nincs is ingyen, ugyanakkor megkerülhetetlen és kifizetődő. Minél többet vársz a saját mobilalkalmazásoddal, annál biztosabb, hogy a konkurensed rászánja magát és akkor már loholhatsz utána, sok pénzt kell marketingre költened, hogy lekörözd a versenyelőnyét.

 

Nézzük csak, hogy kiknek ajánlom elsősorban a mobil alkalmazást:

 

  • éttermeknek ételrendelésre, házhozszállításhoz

 

Őrjítő, amikor a weboldalon kell kiigazodni az étlapon, ez még reszponzív oldal esetén sem nyerő. A OneSoft letisztult alkalmazásaival rendelni és a rendelést feldolgozni is sokkal gördülékenyebb lesz, ez pedig a következőket eredményezi: több megrendelés, gyorsabb kiszolgálás, egyre több bevétel.

 

  • térképes alkalmazások

 

Navigáció, vagy útvonaltervező megoldások egyszerűbben kivitelezhetők mobil alkalmazások segítségével, mint a böngészőben.

 

  • webshopok rendelési felülete

 

Webshopoknál hasonló a helyzet, mint az éttermek rendelőfelületén. Egy jól kivitelezett mobil alkalmazás megkönnyíti és meggyorsítja a vásárlás menetét, ez pedig egyértelműen jótékony hatással van a céged bevételi oldalára.

 

Írj nekünk, ha nem tudod, hogy Neked szükséged van-e saját mobil alkalmazásra.

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat