Mire figyelj oda az oldalad havi karbantartásánál ?

Mire figyelj oda az oldalad havi karbantartásánál ?

A folyamatosan változó digitális világban a weboldalad lehet az online boltod, a márkád nagykövete és nagyon gyakran az első kapcsolattartási pont az ügyfelekkel. Minden minden, ami a céged számára értékes, itt is nagyon fontos a karbantartás, hogy a honlapod tökéletes kondícióba kerüljön. 

Bemutatunk néhány pontot, amelyben leírjuk miért fontos, hogy a honlapodat havi szinten karbantarsad. 

  1.  Frissítés és fejlesztés

Az első lépés, hogy győződj meg arról,hogy a weboldalad szoftvere, beleértve a tartalomkezelő rendszer (CMS), a bővítményeid és a témáid is naprakészek. A frissítések gyakran tartalmaznak biztonsági javításokat, hibajavításokat és új funkciókat, amelyek javítják a teljesítményt és a biztonságot. A rendszeres frissítések segítenek megvédeni a webhelyed a sebezhetőségektől és elősegítik annak zökkentőmentes működését

  1. Készíts biztonsági mentést adataidról

Mindig mentsd el a webhelyed adatait. Ez magába foglalja az oldalad adatbázisait, fájljait és képeit. Egy műszaki hiba előfordulása esetén, életmentő lehet a biztonsági mentés. Ez garantálja, hogy gyorsan vissza lehessen állítani az oldalad, ezzel minimálisra csökkentve a leállásnak az idejét és garantálja, hogy adatait nem vesznek el. 

  1. Optimalizáld a sebességet

Az oldal betöltési sebessége a felhasználói élmény és a SEO (Search Engine Optimization) szempontjából rendkívül fontos. Minden hónapban ellenőrizheted az oldalad sebességét olyan eszközökkel mint a Google PageSpeed Insights. Minimalizáld a kódokat, tömörítsd a képeket és használd ki a böngésző gyorsítótárát. Ha gyorsabb a webhelyed az javíthatja a keresőmotorok rangsorolását valamint a felhasználók elkötelezettségét. 

  1. Nézd át a biztonsági intézkedéseket

A biztonság elengedhetetlen. Rendszeresen folytass ellenőrzéseket az oldalon, amik a gyenge pontokat és vírusok megelőzése érdekében, Győződj meg arról, hogy a biztonsági plugin-ok aktívak és frissek. Erős jelszóval védd az oldalad valamint, a feltörések megakadályozása érdekében gondolkodj el a két faktoros azonosításon, ami egy extra biztosági szintet jelent. 

mire figyelj oda az oldalad havi karbantartásánál

  1. Frissítsd a tartalmaid és a SEO-t

A folyamatosan frissülő tartalom a digitális világban elengedhetetlen. Rendszeresen frissítsd az oldaladat releváns tartalmakkal, hogy az emberek érdeklődését fenntartsad és javuljon a SEO. Nézd át a hibás linkeket, nyálazd át a SEO stratégiákat, hogy van-e benne javítani való valamint frissítsd a meta leírásokat és a kulcsszavakat, hogy az oldalad az emberek továbbra is könnyen megtalálják.

  1. Analizáld az oldal analitikákat

Minden hónapban nézd át a webhely elemzéseket. Ismerd meg a lótogatók viselkedését, honnan érkezik a legtöbb forgalom valamint melyek a leggyakrabban látogatott oldalaid. Ezek az adatok segíthetnek abban, hogy megalapozd a jövőbeli döntéseid a tartalmakka, dizájnnal kapcsolatban, hogy a közönséged igényeinek megtudj felelni.

  1. Teszteld a felhasználói élményt ( User Experience -UX ) 

Végül pedig lépj a látogatóid cipőjébe és nézd meg az oldalad az ő szemszögükből. Ellenőrizd mennyire egyszerű navigálni az oldalon, milyen az ügyfél élmény telefonon keresztül és úgy általánbosságban, milyen dolgokat fedezhet fel egy ügyfél az oldaladon. Végezd el a szükséges módosításokat, hogy zökkenőmentes és élvezetes élményben legyen része látogatóidnak.

A rendszeres havi karbantartás a sikeres és biztonságos webhely kulcsa. Ha követed ezt a hét tippet, akkor nem csak a webhelyed teljesítményén tudsz javítani, hanem a látogatók élményén is. A jól karbantartott oldal a közönség és a saját márkád iránti elkötelezettséged tükrözi. 

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat