Milyen a jó landing oldal?

Milyen a jó landing oldal?

A landing oldalak elhelyezése a weboldalon kulcsfontosságú lehet a digitális marketing sikeréhez. Azonban fontos megértenünk, hogy nem mindegyik ilyen oldal ugyanolyan hatékony. Vannak, amelyek potenciálisan növelhetik az eladásokat, erősíthetik a márkaismeretet, vagy hűségesebbé tehetik a vásárlókat.

Mi az a landing oldal? 

A landing oldalak önálló weboldalak, amelyeket meghatározott célokra használnak, például online marketing kampányok során. Ide irányítják a felhasználókat hirdetésekből, e-mailekből vagy linkekből, amelyekre kattintanak. Különböző landing oldalakat hozhatunk létre különböző eseményekre, hogy az emberek könnyen megtalálják, amit keresnek.

Míg a főoldal általában az emberek érdeklődésének felkeltésére szolgál, a landing oldalak konkrét információkat nyújtanak. Az oldal tartalmazhat olyan elemeket, amelyek arra ösztönzik az embereket, hogy regisztráljanak, feliratkozzanak az e-mail listára, vásároljanak termékeket, részt vegyenek egy eseményen, vagy fizető ügyfelek legyenek, attól függően, hogy hogyan kívánja az oldalt használni.

A landing oldal előnyei

Egy hatékony landing oldal több információt nyújt az érdeklődő ügyfeleknek. A közösségi média posztok, hirdetések és hírlevelek segítenek felkelteni az érdeklődést, míg a landing oldal megtartja azt. A landing oldalak konverziós aránya iparáganként változik, de általában legalább 2,35%-os konverziót eredményeznek.

Ezenkívül segítenek a tartalom célzottabb megírásában. Weboldalak, közösségi média és más digitális marketing csatornák széles közönséget érnek el, így érdemes olyan tartalmakat létrehozni, amelyek többféle célcsoportot is megszólítanak. Ennek érdekében érdemes több landing oldalt létrehozni, hogy minden egyesre egy specifikus közönséget fókuszálhassunk.

Ráadásul rengeteg értékes adatot is szolgáltatnak, mivel a landing oldalak elemzését könnyen követhetjük. Az adatok segítségével megtudhatjuk, melyik tartalom generálja a legnagyobb forgalmat a webhelyre. Amikor céloldalakat használunk hirdetéseinkhez, olyan információkat is nyomon követhetünk, mint például az emberek tartózkodási ideje az egyes landing oldalakon, és azoknak a weboldal részeinek azonosítása, amelyek a legnagyobb érdeklődést váltják ki.

Milyen a jó landing oldal

Mitől lesz jó egy landing oldal? 

Ahogyan más technológiák is, úgy a landing oldalak tervezési irányelvei is a trendekkel együtt alakulnak. Íme néhány olyan trend, amelyeket idén érdemes szem előtt tartani a landing oldalak tervezésekor.

  • Videótartalom : A videótartalom gyorsan vált az ügyfelek tájékoztatásának hatékony eszközévé, és továbbra is népszerűségnek örvend. A videók könnyen megoszthatók, így a látogatók gyorsan továbbíthatják ismerőseiknek az oldalt. Az informatív és lenyűgöző videók elhelyezése a landing oldalon akár 86%-kal is növelheti a konverziós arányt.

  • Animáció : Nem szükséges filmes effektekhez nyúlni, de kis animációk hozzáadásával érdekesebbé tehetjük az oldalt. A landing oldal ötleteinek kidolgozása során érdemes elgondolkodni azon, hol lehet alkalmazni animációkat az élmény fokozása érdekében.

  • Maradj a márkád színsémájánál : A landing oldalnak összhangban kell lennie az általános márkaidentitással, ideértve a színeket és a betűtípusokat is. Bár kampányspecifikus elemeket is létrehozhatunk, például animációkat és videókat, fontos, hogy az oldal teljes egészében illeszkedjen a márka arculatához és hangulatához.

Hatékony landing oldal létrehozása 

A hatékony landing oldalaknak alacsonyabb visszafordulási arányt kell elérniük, ami azt jelenti, hogy kevesebb látogató hagyja el az oldalt anélkül, hogy cselekedne, például rákattintana egy linkre. Ha készen állsz a landing oldalak tervezésére annak érdekében, hogy több ügyfelet szerezz, kövesd az alábbi irányelveket a legjobb eredmények eléréséhez.

  1. Állíts fel célokat

A hatékony landing oldalaknak alacsonyabb visszafordulási arányt kell elérniük, ami azt jelenti, hogy kevesebb látogató hagyja el az oldalt anélkül, hogy cselekedne, például rákattintana egy linkre. Ha készen állsz a landing oldalak tervezésére annak érdekében, hogy több ügyfelet szerezz, kövesd az alábbi irányelveket a legjobb eredmények eléréséhez.

  1. Legyen átgondolt koncepció

Miután meghatároztad a célokat, elkezdheted a landing oldal tervezését. Ide tartozik a tartalom és a címek ötletelése, az ajánlatok leírása és a cselekvésre ösztönzés kialakítása. Fontos tervezni, hogy hol helyezed el a képeket, infografikákat, szöveges tartalmat, videókat és kitölthető űrlapokat. Az elrendezés gondos tervezésével lenyűgöző landing oldalakat hozhatsz létre, amelyek magas konverziós arányokat érnek el.

  1.  Tartalom megírása

Ha már van elképzelésed az oldalról, elkezdheted a tartalom megírását. A tervezés során fontos, hogy legyen egy szövegrész, mivel ez segít meghatározni, hol helyezkedjenek el a fejlécek és más elemek. Írj könnyen érthető tartalmat, kerüld a zsargon és más zavaró kifejezéseket, és tartsd egyszerű nyelvezetet. A landing oldalra kattintóknak egyértelműen meg kell érteniük a cselekvésre ösztönzést.

  1. Mobilra optimalizálás

Egy jó landing oldalnak különböző eszközökön is jól kell működnie, mivel sok látogató valószínűleg telefonról fogja megtekinteni. Mielőtt közzéteszed az oldalt, próbáld ki a mobilodon, hogy meggyőződj róla, hogy minden hivatkozás működik, és az emberek sikeresen kitölthetik az űrlapokat. Ha használsz cselekvésre ösztönző szalaghirdetést, győződj meg arról, hogy megfelelően jelenik meg különböző eszközökön anélkül, hogy levágna a videókat és az oldal egyéb elemeit.

  1. Ne legyen túl komplikált

A landing oldalak egyik fő előnye, hogy egyszerűsíthetik a célokat, ezért fontos, hogy az oldal maga is egyszerű legyen. Minden, amit az oldalon találsz, a célra kell összpontosítania. Akár el is távolíthatod a navigációs sávot, hogy ne adj lehetőséget a látogatóknak arra, hogy visszamenjenek a kezdőoldalra. Emellett lehetőséget kell adni a megosztásra a közösségi média platformokon, hogy az emberek könnyen tudják továbbítani az oldalt.

Összegezve, 

elmondható, hogy a hatékony landing oldalak kulcsfontosságú elemei a digitális marketingnek. Ezek az oldalak célzott üzeneteket közvetítenek, segítve a konverziós arányok növelését, a márkaismertség fokozását és a vásárlói hűség erősítését.

A landing oldalak sikere nem csupán a design és a tartalom minőségétől függ, hanem a mögöttük álló stratégiától és célkitűzésektől is. Mindig tartsa szem előtt, hogy a landing oldal a felhasználók igényeire szabja, miközben követi a legújabb trendeket és technológiákat.

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat