Miért a rövid videó lesz a lead generálás alapja?

Miért a rövid videó lesz a lead generálás alapja?

A rövid videók forradalmasítják azt, ahogyan az üzletek elsődleges leadeket generálnak. De vajon tudod, miért és hogyan alkalmazhatod ezt te is a marketingstratégiádban?

A mesterséges intelligencia fejlődése és a Google algoritmusában bekövetkező változások felbolygatták a keresőoptimalizálást, ezzel minden eddiginél élesebbé téve a kulcsszavakért folyó versenyt, megnehezítve és drágábbá téve a rangsorolást és a forgalomnövekedést. Sok új vállalkozás azonban még mindig ezt a stratégiát választja a növekedés előmozdítása érdekében, anélkül hogy más utakat fontolóra vennének. Ez pedig óriási hiba.

Az elsődleges potenciális ügyfelek generálása a rövid formátumú videók felé tolódik el. Ezek a videók az idei marketingstratégiákban a közösségi média platformokon a legmagasabb ROI-val rendelkeznek. Szakemberek szerint az ilyen videók segíthetnek növelni a webhelyek forgalmát. De mik az előnyei ezeknek a videóknak, és hogyan lehet őket a marketingtervbe integrálni?

A rövid formátumú videók előnyei mint ügyfélgeneráló eszköz

A rövid formátumú videók, mint a YouTube Shorts, TikTok és Instagram Reels, jelentős előnyt kínálhatnak a vállalatoknak a hagyományos leadgenerálási stratégiákkal szemben.

  • Elérés: A videóplatformok hatalmas közönséghez biztosítanak hozzáférést a vállalkozások számára, amelyek bővíteni kívánják ügyfélbázisukat. A YouTube Shorts például 2023-ban napi 70 milliárd megtekintést ért el.
  • Mesterséges intelligencia ellenállóság: A videótartalom jellemzően inkább személyiségvezérelt, mint információvezérelt, ami azt jelenti, hogy a mesterséges intelligenciának nehezebb reprodukálni, ezáltal biztosítva, hogy a tartalom egyedi és vonzó maradjon.
  • Megkülönböztetés: Mivel sok vállalkozás továbbra is a hagyományos SEO-ra támaszkodik, a rövid formátumú videók megkülönböztethetik cégedet a versenytársaktól, így gyorsabban szerezhetsz ügyfeleket egy kevésbé zsúfolt területen.

Rövid formátumú videó lesz a lead generálás alapja

Tippek a videók használatához leadgenerálásra

  • Mondj el egy történetet: Próbáld úgy megközelíteni a márkádat, mintha egy TV-sorozatot írnál. Rövid távú videókampányok helyett fontold meg egy hosszú távú sorozat létrehozását visszatérő karakterekkel és cselekményvonallal. Ez a megközelítés mélyebb kapcsolatot épít ki a közönséggel, emlékezetesebbé téve a márkádat.
  • Hasznosítsd újra meglévő tartalmaidat: Alacsony költségvetéssel és erőforrással rendelkező csapatok számára a meglévő videós tartalmak újrahasznosítása hatékony módja a rövid formátumú tartalomportfólió bővítésének. Vágd kisebb, könnyebben emészthető klipekre a hosszú formátumú videókat. Alakítsd át a webináriumokat videóhirdetésekké, az ügyfélinterjúkat pedig ajánlásokká. Ez a megközelítés maximalizálja a meglévő tartalmak élettartamát és lehetővé teszi, hogy szélesebb közönséget érj el.
  • Ne félj használni a mesterséges intelligenciát: A mesterséges intelligencia eszközei már lehetővé teszik, hogy egy blogbejegyzés szövegéből kétperces oktatóvideót készíts, amely tökéletesen összefoglalja a legfontosabb pontokat. Adj hozzá AI által generált narrációt, ágyazd be a videót a blogba, és tedd közzé különböző platformokon a forgalom növelése érdekében. Ezzel egy multidimenzionális blogbejegyzést hozhatsz létre, amely új módon vonzza az olvasókat.

Ha felcsigázott ez a lehetőség, és szeretnéd a rövid videókkal felturbózni leadgenerálásodat, ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot! Örömmel találkozunk veled egy jó beszélgetésre, hogy kitaláljuk, hogyan segíthetünk neked ebben. Egyeztessünk időpontot, és valósítsuk meg együtt az elképzeléseidet!

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat