Mennyire figyelnek rád?

Azt is kérdezhetném, hogy Te mennyire figyelsz az ügyfeleidre, de nézzük meg mindkét oldalt.

Szerintem az a legegyszerűbb ha egy példával illusztráljuk témánkat.

Egyszer az életben (valószínűleg többször is) mindenkinek szüksége van ügyvédre..Nem kell komoly dolgokra gondolni, legyen például: lakásvásárlás, szerződéstervezet, ÁSZF elkészíttetése.

Hogyan választunk ügyvédet?

  • Ajánlás alapján (valamelyik ismerősünk ajánl egyet) - mindenki maga dönti el, hogy él-e vele vagy sem.
  • Keresünk az interneten (google kereső)
  • Kitöltünk egy egyszerű formot és az ügyvédek keresnek bennünket a leírt problémával (pl: arajanalat.com-on)

Eddig simán megy minden, eljutunk az ügyvédhez / ügyvédekhez és az első konzultációs során vázoljuk elképzeléseinket.

Itt jön az első olyan bosszantó tényező amikor elbizonytalanodsz..

Csak a saját példámból kiindulva én 4 ügyvédet kerestem fel mire a megfelelőt megtaláltam, mert az első három, nem figyelt rám.

unalmas

Hiába mondtam részletesen az igényeket, elképzeléseket, felmerülő problémákat, csak bólogattak, papírjaikat rendezték, néha fel-felnéztek de éreztem, hogy nem figyelnek rám.

Természetesen nem csak én tapasztalhatok hasonló viselkedést , többen járnak ugyanebben a cipőben. Mi következik abból ha az első alkalommal nem figyel rád az ügyvéd, vállalkozó, szakember?

Azok a kérdések amik egy kis figyelemmel felmerültek volna az első találkozó alkalmával, később fognak felmerülni, lassabban és körülményesebben halad az ügy és felmerül egy érzés amit senki nem érez szívesen: Nem vagy fontos! A pénzed és az ügyed jól jöhet de Te nem vagy fontos ezért nem figyelnek rád!

Milyen anyagi vonzata van annak ha nem figyelnek rád?

  • Az első konzultáció díjmentessége miatt nem veszik komolyan a találkozót. Igyekeznek egy második (fizetős) konzultációt megejteni ahol még mindig csak az igények felméréséről van szó.
  • Az idő pénz! Minél később kerül egy probléma megoldásra annál többe kerül.
  • Telefonálgatások, utazások, egyéb költségek.

Azt szögezzük le, hogy a fenti példa nem csak az ügyvédeknél jelentkezik, hanem minden szakmában előfordul. Legyen szó weboldal szerkesztésről, marketingről, könyvelésről stb..

Hogyan mutatkozik meg a figyelem?

Ha a partner figyel ránk, azt az első 10 percben érzékeljük! Kérdéseket tesz fel, azonnali javaslatai vannak, tapasztalati példákkal támasztja alá felvetéseinket.

Megoldást keres és a mi igényeinket tartja szem előtt.

Hogyan figyelünk Mi partnereinkre?

Már az első megkeresés során igyekszünk a lehető legjobban megismerni az ügyfelek igényeit, mi a célja, mi az amiben mi hozzá tudunk járulni a sikereihez!

Nem látjuk el olyan tanácsokkal ami számára nem releváns! Ellenben minden olyan tanácssal és ötlettel előrukkolunk ami az adott projektet előre vetítheti.

Figyelembe vesszük a korlátokat (anyagi, idő) és aszerint állítjuk fel a projekt-tervet.

A célunk minden esetben közös - a partnerünk sikere- hiszen ezzel válunk mi is sikeressé.

Nem vagyunk mindent tudók, de ha valamire nem tudunk azonnali választ adni , a lehető leghamarabb utánanézünk és megoldást keresünk rá , mert Mindenre "One" egy megoldásunk!

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat