Hivatalosan is előnyben vannak a reszponzív weboldalak

A Google április végén hivatalosan is bejelentette, hogy azok a weboldalak sokkal jobb pozíciót fognak kapni a Google organikus keresőjében (ingyenes találati listájában), amelyek kiemelt figyelmet fordítanak a mobiltelefonokról érkező látogatók felhasználói élményére.

Gyors ismétlés: mi a reszponzív dizájn?

A reszponzív webdizájn egy olyan grafikai, valamint programozói megoldást jelölne, amely képes felismerni a különböző képernyőméretek szélességét. Ez röviden azt jelenti, hogy azok a weboldalak amik reszponzív webdizájnnal rendelkeznek, képesek tökéletesen és megfelelően megjelenni képernyő-, kijelző-, és készüléktípusoktól függetlenül!

Miért kell neked reszponzív webdizájn?

Az internetes világ nem győzi hangsúlyozni – ahogyan mi sem –, hogy egyre többen interneteznek mobiltelefonokról és táblagépekről. Ezenkívül semmiképp sem érdemes megfeledkezni arról, hogy ezen eszközfelhasználók száma folyamatosan növekszik. Ez azt jelenti, hogy szinte hónapról hónapra egyre többen vannak azok, akik okostelefonokról vagy táblagépekről vásárolnak és informálódnak. Ezért kiemelten fontos(!), hogy a weboldalunk készülék és képernyőméret-független legyen.

Ez a kiváló törekvés már a Google legfrissebb algoritmusában is helyet kapott, mivel a Google számára nem a weboldalunk, hanem a látogatók felhasználói élménye a legfontosabb.

responsive-design

A te oldalad reszponzív?

Erről nagyon gyorsan meggyőződhetsz, mivel több egyszerű lehetőség is a rendelkezésedre áll. Itt van két módszer:

1. Nyisd meg a böngésződet és jelenítsd meg a weboldaladat. Most tartsd lenyomva a CTRL gombot és kezd el az egereden található görgőt görgetni, pontosabban kezd el felnagyítani a honlapodat. Ha azt látod, hogy az oldalad (fejléc menüpontjai, hasábjai, lábléc) megfelelően illeszkedik a böngésző méretéhez, akkor nagy valószínűséggel nincs probléma.

2. Nyisd meg a responsivetest.net honlapot és írd be a weboldalad címét a megfelelő mezőbe. A honlapodat az adott pixelméretnek megfelelően tudod mozgatni, valamint a jobb felső sarokban konkrét készüléktípusok kijelzőméreteit találod. Ennek eredményeképpen a legnépszerűbb készülékeken való megjelenést is könnyedén ellenőrizheted.

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat