Híres márkák, akik chatbotokkal erősítik a marketingjüket - méghozzá sikeresen

A chatbotok (másnéven mesterséges társalgási entitások) olyan számítógépes programok, amelyek hangok vagy szövegek formájában társalognak emberekkel.

Habár elsőre azt hinnénk, hogy a chatbotok a mesterséges intelligencia “veszélyei” is lehetnek, néhány marketinges mégis jónak találja és folyamatosan kihasználja az általuk kínált lehetőségeket - egyúttal a közösségi médiába is beintegrálták.

Ez a módszer ugyanis lehetőséget kínál arra, hogy a fogyasztókkal folyamatos, személyes lehessen a kommunikáció és a megfelelő figyelmet is megkaphassák. Amerikában egész iparág kezd kiépülni a fejlesztésükre.

chatbot

Egyes márkáknál azonban olyan figyelmet kapnak ezek a kreatív módon táplált társalgási formák, annyira megragadják a figyelmet hogy szinte már mesemondóba menjenek át, kapcsolódjanak ki az emberek a “társaságában”. 

A National Geographic géniusza, Einstein

Ki ne akarná, hogy egy Albert Einstein válaszolja meg neki a tér, az idő és az élet értelmeit? Áprilisban a National Geographic Facebook-oldalán elindították a tudósról mintázott Messenger botot, ezzel reklámozva az új, róla szóló műsorukat.

A karizmatikusra fejlesztett személyiség az életének eddig kevésbé ismert aspektusából mutatkozott be, azaz barátságos módon beszélgetett mindenkivel. “Ahelyett, hogy Einsteinre helyeztük volna a hangsúlyt, azt akartuk, hogy inkább meghallgassa a kérdezőket és kommunikáljon velük” - mondta Layne Harris, a chatbotot fejlesztő 360i nevű cég alelnöke.

Habár a jó humorérzékű bot azóta már nem aktív, de abszolút pozitív visszahangot kapott.

Pókember is beszélgetős kedvében van

Itt az alkalom, hogy a Marvel jóvoltából egy szuperhőssel beszélgess, legalábbis a bot alteregójával. A chatbotot úgy tervezték, hogy becenevet adjon másoknak. A tartózkodási helyüket megosztó, visszajáró érdeklődőket pedig felvilágosítja arról, hogy milyen boltokban vásárolhatnak Pókemberes képregényt.

A Starbucks és a kiszolgálás új szintje

A kávé üzletlánc baristabotja igen fontos feladatot lát el: kávét rendel neked. Még a szőrszálhasogató szegmens számára is ideális, hiszen bármilyen extra kérés, kérdés merülne fel, készséggel segít és még a komplex megrendeléseket is értelmezi. Zseniális!

Nincs több lámpaláz a Duolingóval

Egy új nyelv elsajátítása sok gyakorlatot igényel, sokak számára viszont a folyamatos idegennyelvi társalgás sem megoldott. A Duolingo barátságos chatbotja erre a problémára kínál megoldást: a nyelvtanulóknak segít abban, hogy leküzdjék az esetleges lámpalázukat és könnyedebben tudjanak idegen nyelven megszólalni.

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat