Egy szóra – használd az Excelt SEO-ra! – 2. rész

Ha sikerült felcsigáznunk a bejegyzés 1. részével, és alig várod, hogy befejezzük a rizsát, és rátérjünk végre a lényegre, hogy már neki is állhass csiszolgatni az elkészül kulcsszólistádat, akkor szerencséd van. Íme, a varázslat!

Kulcsszóból is megárt a sok

Főképp, ha sok közöttük a duplikált. Ez akár egy SEO közmondás is lehetne (tényleg, vannak ilyenek?), és van is igazságtartama bőven. Ha van egy kulcsszavaktól hemzsegő listád, melyben felütötték a fejüket duplikált elemek is, akkor nyisd meg gyorsan az Excelt.

Vezesd fel a listádat egy új munkafüzetbe (hacsak nem eleve Excelben csináltad eddig a dolgot). Ezután kattints az Adatok fülre, amit a 2013-as verzióban kb. középen találsz majd. Ezután jelöld ki azt az állományt, amin a szűrés műveletét el akarod majd végezni. Magyarul jelöld ki a kulcsszólistádat.

excel-seo-2

Most jön a móka. Keresd ki a menüszalagból (ugye az Adatok fül alatt vagyunk) az Ismétlődések eltávolítása parancsot (ezt a mértani középtől kicsit jobbra fogod megtalálni). Kattints rá egy egészségeset, mire felugrik az Ismétlődések eltávolítása párbeszédpanel. Itt ki kell választanod azt az oszlopot, melyben szűrni szeretnéd a kulcsszavakat. Ha csak egy van, akkor nincs túl nehéz dolgod, amennyiben több is van, értelemszerűen azokat pipáld ki, amelyekben duplikált kulcsszavak lehetnek.

Fejezd be a műveletet az OK gombbal! Ha jól végezted a dolgod, akkor megjelenik majd egy visszaigazoló üzenet arról, hogy hány szó lett törölve duplikáció miatt. Fontos kiemelni, hogy csak azok a szavak lesznek törölve, melyeknek van egy az egyben pontos egyezése egy másikkal. Tehát a ’nyereg’ és a ’nyergek’ továbbra is maradni fog, hiszen a többes szám (vagy bármilyen ragozás) már egy új szót generál.

Te pedig örülsz is ennek nagyon, hisz SEO szempontból szintúgy jelentősége van a végződések közötti különbségeknek.

Megjegyzés: Mindez a formai eltérésekre nem vonatkozik, tehát a szűrő nem veszi figyelembe pl. a nagybetű/kisbetű különbséget – ha csak ennyi az eltérés, ezeket azonos szavakként kezeli majd.

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat