Egy szóra – használd az Excelt SEO-ra! – 1. rész

Először is, elnézést a bárgyú felütésért! De tényleg! Mégse tántorítson el semmi, hogy tovább olvass, hiszen olyan tippekhez juthatsz ebből a cikkből, melyek biztosan hasznodra lesznek, ha optimalizálásra kerül a sor. Ráadásul nem lesz szükséged bonyolult, nehezen elsajátítható alkalmazások kezelésére, melyek használatához súlyos ezreseket kell kifizetned. Csupán az Excelnek kell nyitva lennie.

Kulcsszó kutatás gyorstalpaló

A kulcsszó kutatás az egyik legelső és legalapvetőbb feladat, ha keresőoptimalizálásba vágnád a fejszéd. A kulcsszó kutatás lényege, hogy a releváns területen (az a téma, amely köré a weboldalad építeni szeretnéd) kiépíts egy fogalom-hálózatot.

excel-seo-1

Ha például nyergeket szeretnél értékesíteni, akkor minél több olyan szót össze kell gyűjtened, amely a lovaglással, illetve a lovasfelszerelésekkel kapcsolatos, majd ha összegyűjt néhány száz szó (illetve szókapcsolat: pl. western nyeregalátét), akkor készítened kell egy 10-20 szóból álló esszenciát, mely a weboldalad gerincét adja majd (ezekre fogsz optimalizálni).

Ezt a munkát ma már nem kell teljesen fejből végezned, hiszen az interneten számos kulcsszó generátor van, melyeknek csak egy-két szó input kell, s máris kidobnak egy halom közeli kifejezést. Aki igazán hatékony szeretne lenni (márpedig ez ténylegesen fontos előkészületi munka), az általában több generátort használ.

Ezek azonban sokszor adnak hasonló eredményeket, ami megnehezíti a további munkát, hiszen több száz szó esetében az ideálisnál több ideig fog tartani a valóban egyedi, nem ismétlődő kulcsszavak közül a duplikáltak kibogarászása.

Szerencsére azonban ehhez is kaphatsz egy remek segítséget, ráadásul talán váratlan forrásból, hiszen a Microsoft Excelt a legritkábban szokták autentikus keresőoptimalizálási programként emlegetni.

Természetesen nem is az, viszonyt vannak olyan funkciói, melyek kiválóan alkalmazhatók akár a kulcsszó kutatás külső támogatásához is. A bejegyzés következő részében végre rátérünk arra, hogy pontosan mit is kell csinálnod ahhoz, hogy a kemény munkával összeállított kulcsszólistából kiválogasd a korpát.

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat