Google Maps frissítései

Google Maps frissítései

A Google Maps az elmúlt időszakban rengeteg új frissítéssel állt elő, amelyek az emberek mindennapjainak navigálásában nyújtanak segítséget.

A folyamatos frissítések mellett pedig, olyan funkciókat is bevezet, amelyekben nagy segítségre van a mesterséges intelligencia is. Összegyűjtöttünk néhány újdonságot, amik az elmúlt pár héten jelentek meg és amelyeket a jövőben terveznek bevezetni az alkalmazásba. 

Tömegközlekedés  

google tömegközlekedés frissítései

A Google Maps egyik legfontosabb funkciója az útvonaltervezés. A tömegközlekedési utak megtervezése egy olyan dolog, amelyet rengeteg ember használ. Az új frissítés lehetővé teszi, hogy választhassunk a leggyorsabb, a legkevesebb sétát igénylő, vagy a legkevesebb átszállást igénylő útvonalak között. Emellett megmutatja a pályaudvarok és busz állomás gyalogos megközelítési lehetőségeit is.

 

Listák 

Előfordult már, hogy találtál egy nagyon jó éttermet vagy kávézót, amelyet a barátaidnak is meg akartál mutatni, de nem tudtad ezt hogy megtenni? Ez most már a múlté. A Google Térkép olyan funkciót vezet be, amelyben megoszthatod a kedvenc helyeid egy listában a barátaiddal. Ezeket a listákat bárki szerkesztheti, aki benne van, így saját úti célokat is be tudnak tenni egyszerre többen a listába . Emellett olyan funkció is bevezetésre kerül, ahol emojikkal tudunk reagálni fotókra és videókra a listán belül, valamint ha valami mást akarunk használni a megjelenítetten felül, saját emojit is használhatunk. 

 

Mobilos kinézet változás  

Az Android és az IOS rendszerű telefonokra is már megjelent az a frissítés, amelyben a megjelenített térképen kicsit változtattak a színeken. A parkokat kicsit halványabb zöld színnel, valamint a vizeket pasztelebb kékkel jelölik. Az utakat eddig fehér színnel jelölték, azonban most már ott is olyan változásokat hoztak, hogy ezeket szürke színűvé változtatták meg. Azonban ez sok problémát is jelenthet, hiszen így a kisebb utak kevésbé lesznek láthatóak. 

 

Hamis vélemények írása

A Google Térképek három olyan újítást is bevezet, amelynek az a lényege, hogy megakadályozzák, azt hogy minél kevesebb olyan vélemény jelenhessen meg az interneten, amelyek nem igaz információkat adnak át. 

Az egyik ilyen, az, hogy monitorozzák, hogy milyen szokatlan minták jelennek meg, mint például, ha hirtelen egy bolt rengeteg egy csillagos véleményt kap, akkor ideiglenesen letiltják a vélemény írást, majd átnézik ezeket egyesével és kivizsgálják a személyeket, akik ezeket megírták. 

Egy másik ilyen frissítés, hogy nagyobb események előtt, mint választások, az adott pártok és választási irodák telefonszámának, email címének vagy helyszínének a szerkesztését megszüntetik, hogy elkerüljék a hamis információk terjedését. 

Végül pedig, az olyan helyek, mint a rendőrség vagy börtönöknél korlátozzák vagy teljesen letiltják a vélemények írását.azonban meghagyják a fontosabb információk szerkesztésének lehetőségét. 

 

Immerse View 

Az Immerse View funkció lényegében madártávlatból mutatja az általunk megtenni kívánt útvonalat, úgy hogy valós időben levezeti, hogy mikor merre kell haladni. Gyaloglás, biciklizés, valamint vezetés közben is lehet használni,  ugyanis rendelkezik olyan lehetőséggel, hogy napszakra és időszakra lebontva szimulálja, hogy milyen lesz akkor a forgalom valamint az időjárás és ennek függvényében meg tudjuk változtatni az útvonalunkat. Ez a funkció azonban csak bizonyos városokban elérhető, mint Amszterdam, London, Las Vegas, Tokió, Velence és még néhány nagyváros. 

 

Google és az AI 

Google maps frissítései

Az egyik nagyobb ujdonság, hogy beezetik a kereső funkciót , amelyben fényképes találatokat fog feldobni az adott témáról, amit keresünk. Ezek a képek pedig a közösség által feltöltött és megosztott képek, amiket egy mesterséges intelligencia segítségével elemeznek. 

Egy másik nagy újdonság a Lens, amely valós időben mutatja a környezetet és a kamera segítségével tud információkat mutatni a közeli boltokról, éttermekről és bankautomatáról is. 

Olyan funkción is dolgoznak, amely az elektromos autóval közlekedők életét könnyíti meg, ahol megtudhatunk olyan információkat, hogy milyen töltőállomsásról van szó, valamint hogy a saját autójukkal kompatibilis-e

Összességében a Google Maps legújabb frissítései jelentős előrelépést jelentenek a digitális navigáció és városi közlekedés területén. Ezek az újítások nem csak a felhasználók mindennapi életét könnyítik meg, hanem új szintre emelik a mesterséges intelligencia alkalmazását a térképszolgáltatásokban. 

A Google Maps folyamatosan arra törekszik, hogy a legmodernebb echnológiai megoldásokkal szolgáljon a felhasználói számára, és ezek a frissítések is ezt az elkötelezettséget tükrözik. 

Az előttünk álló időszakban izgatottan várjuk, hogy milyen újabb innovációkkal rukkol elő a Google a térkép szolgáltatások terén, és hogyan formálják át ezekkel a mindennapi életünket.

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat