Fizetés a webáruházban

Ha nem vagy tisztában azzal, hogy milyen fizetési módok vannak és nem tudod melyiket alkalmazd webáruházadban, segítünk!

 Itt egy kis ismertető az egyes fizetési módok előnyeiről és hátrányairól.

fizetés

 Banki átutalás

A vásárlónak annyi a dolga, hogy átutalja a fizetendő összeget a webáruház bankszámlájára. Mivel sok felhasználó nem akarja banki adatait megadni az interneten, így számos webáruház alkalmazza ezt a verziót.

A banki átutalás gyorsan megy és biztonságos a vásárlók számára. A webáruház a vásárlások teljes összegét megkapja közvetlen. Nem kell plusz díjjal számolni. Viszont ennél a módnál megnőhet az értékesítés ideje, mivel amíg nem kap a webshop megerősítést az átutalt összegről, addig nem kerül feldolgozásra a megrendelés, és így az áru kiküldése sem történik meg. A webáruház feladata, hogy elküldje a vásárló számára az adatokat az utaláshoz e-mailben. A vásárló feladata, hogy befizesse az adott összeget, vagy a bankban személyesen, vagy online.

 

Fizetés bankkártyával

A webáruháznak a „saját” bankjával kell szerződnie arról, hogy a vásárlónak lehetősége legyen interneten fizetni kártyával, a bank platformján keresztül. A kifizetés elfogadása rögtön megtörténik, így a feldolgozási folyamat azonnal elindulhat. Biztonságos és gyors fizetési mód.

 

Utánvétes fizetés

Már kevésbé elterjedt ez a mód, de még mindig van rá példa, mert a vásárlók körében igen közkedvelt. Garancia számukra, hogy biztosan megkapják, amit megrendeltek, és mikor átveszik a csomagot, készpénzzel fizetnek és nem kell megadniuk a banki adatokat.

Plusz költséget jelenthet a fuvarozó díja vagy a postaköltség. Probláma lehet, ha a vásárló nem akarja átvenni a csomagot. Előfordulhat, hogy nem tart már igényt időközben az árura és letagadja a rendelést.

 

A közkedvelt PayPal

Az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb fizetési mód a webáruházakban. Azonnal feldolgozza a tranzakciókat és nem osztja meg a vásárló banki adatait a webshoppal. A PayPal-t könnyű beállítani a webáruházba, egy PayPal-os vallalati számla szükséges. Ha egy webshop ezt a módot használja az bizalomgerjesztő a vásárlók szàmára, hiszen a PayPal főként a vásárlók érdekeit helyezi előtérbe. Ingyenes a használata mindkét fél számára, de a jutalék a vásárlások után magasabb lehet, mint a bankkártyás fizetés esetében.

 

Te melyik fizetést választanád?

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat