Ezeken a trükkökön múlik a sikeres videó-marketing

Bizonyára te is egyre többször szembesülsz azzal, hogy egy jó marketing stratégiában a videó egy nélkülözhetetlen csatorna. Elég csak végigpörgetned a közösségi oldalad, hogy lásd, a tartalmak nagyobb részét a mozgókép teszi ki.

video marketing

De mitől lesz jó egy videó? Hogyan tudja megfogni a nézőket? Egy jó történettel?

Elmondjuk neked!

A történetre koncentrálj, ne az értékesítésre

A közösségi média térhódítása előtt az volt a módi, hogy a termékeket direkt reklám formájában, TV-ben vagy nyomtatott sajtóban hirdették, ahol a vállalkozók, cégtulajok elérték a célközönségüket.

Ez a szabály már nem érvényes, hiszen a közösségi platformokon a szórakoztatásra is nagy hangsúlyt kell fektetni! Azok a videók, amik csak a márkára koncentrálnak, vagy nagyon direktek, nagyobb valószínűséggel maradnak figyelmen kívül, szemben a becsomagolt mondanivalójúakkal.

A videó-marketing fontos része, hogy legyen története a videónak, ami megállítja a nézők szemét, tudnak vele azonosulni és kapcsolódik hozzájuk.

Az első másodperceken sok múlik

Ha online szeretnéd felkelteni az érdeklődést, nem elég a minőségi tartalomra törekedned, számba kell venned, hogy átlagosan 8,5 másodpercig lehet lekötni a figyelmet.

Ha addig nem tudsz valamilyen mélyreható képkockával szolgálni, a néző elveszti az érdeklődését. Hogy ezt kivédd, dobd be a csalit még a videó elején, amiért érdemes a közönségnek akár 3 percig is türelmesnek lennie.

Emellett a videó indexképének, világosnak, minőséginek, jól kivehetőnek kell lennie, amin egy vízjel vagy a cég/termék logója is szerepel - így első ránézésre vizuálisan máris nagyobb a siker.

Találd meg a reális közönséged

A Facebook tartalom megosztási fronton hihetetlen eredményeket tud produkálni. Ez semmi mással nem magyarázható, mint hogy szuper mélyreható célzásokat lehet beállítani a hirdetéseknél. Persze ehhez előbb tudnod kell, hogy kiket akarsz megcélozni.

A kiemelten célzott, szegmentált bejegyzések előbb érnek célba, ha a releváns közönséggel találkoznak.


Kiválaszthatod, hogy a hirdetést milyen korosztálynak szánod, hol jelenjen meg, de akár konkrét érdeklődési körökre is rászűrhetsz. A hozzászólások azonban nem befolyásolják, hogy kinek az oldalán jelenjen meg, ezért van az, hogy egy videó akár egy nap alatt körbe tudja járni a kontinenseket.

video marketing

Optimalizálás

Nem lehet eléggé kihangsúlyozni a keresőoptimalizálást a videó-marketing esetében sem. Naponta 3,5 milliárd ember használja a Google, további 3 milliárd (a szintén Google tulajdonú) YouTube keresőjét.

Éppen ezért fontos, hogy jól pozicionáld a videódat. Hogyan? Használj kulcsszavakat a címben, ezzel biztosíthatod a helyedet a rangsorolásban. Ugyanakkor ne csupaszítsd le a mondanivalódat se.

Ugyanezek vonatkoznak a leírásra is, ne vidd túlzásba sem, kisregénynek és spoilernek a videó alatt nincs helye.

Cross média

Ha szembe állítjuk a cross médiát és a vállalati hirdetéseket, az emberek kilencven százaléka inkább az előbbiben bízik. Ha egy megbízható termék képviselője ajánl valamit, sokkal meggyőzőbb, mintha egy brand kizárólag a saját háza táját próbálná előtérbe helyezni.

A kereszt együttműködés alkalmazható követett bloggerek esetében is, hiszen véleményvezérként legtöbbször rendelkeznek hűséges követő- és olvasói táborral.

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat