Mi az a CTR, és miért fontos a hirdetéseidnél?

Mi az a CTR, és miért fontos a hirdetéseidnél?

Az online hirdetések világában az átkattintási arány (CTR) az egyik legfontosabb mutató, amely megmutatja, mennyire hatékonyan érik el a hirdetések a célközönséget. De pontosan mi is az a CTR, hogyan számítjuk ki, és miért érdemes odafigyelni rá? 

Mi az a Click-Through Rate (CTR)?

Az átkattintási arány (CTR) azt mutatja meg, hányan kattintottak a hirdetésedre a megjelenítések számához viszonyítva. Ezt általában százalékban fejezzük ki.

A CTR kiszámításának képlete: (kattintások ÷ megjelenítések) × 100.

Ezzel mérheted a kattintásalapú (PPC) hirdetések hatékonyságát olyan platformokon, mint a Google Ads.

Tegyük fel, hogy egy hirdetés egy héten belül 10 000 alkalommal jelenik meg a Google találati listáján, és ezen időszak alatt 200 ember kattint rá. Ebben az esetben a hirdetésed CTR-je 2% lenne.

A CTR-t általában a keresőmotorokban és a közösségi médiában futó PPC hirdetési kampányoknál használják. Emellett segítségével mérheted a keresőoptimalizálási (SEO) erőfeszítéseid hatékonyságát is—a magasabb CTR nagyobb organikus forgalmat jelent a webhelyedre.

CTR- click-through-rate definicio es szamolas

Miért fontos az átkattintási arány?

A CTR megértése azért kulcsfontosságú, mert a magas érték azt jelzi, hogy hirdetéseid hatékonyan ragadják meg a célközönség figyelmét.

A magas CTR előnyei:

  • Költséghatékonyság növelése: Ha kattintásonkénti költség (CPC) alapon fizetsz a hirdetésekért, a magasabb CTR-rel több értéket kapsz a hirdetési kiadásaidért.

  • Kampányok értékelése: A CTR segítségével értékelheted hirdetéseid, kulcsszavaid vagy kampányaid hatékonyságát, így megtudhatod, mi működik jól, és min érdemes javítani a jövőben.

  • Hirdetés rangsorának javítása: A tényleges CTR befolyásolhatja a Google által előre jelzett várható CTR-t, ami hatással van hirdetésed rangsorára (ez határozza meg, hol jelenik meg a hirdetésed a többihez képest). Minél jobb a hirdetésed pozíciója, annál nagyobb az esélye a magasabb CTR-nek.

Hogyan javíthatod az átkattintási arányt a keresési kampányokban?

1. Célozd meg a megfelelő kulcsszavakat

   Kezdd alapos kulcsszókutatással, hogy azonosítsd azokat a releváns keresési kifejezéseket, amelyek összhangban állnak a felhasználók keresési szándékával. Így biztosíthatod, hogy hirdetéseid valóban érdekeljék a keresőket.

Például: Ha valaki a „mennyi ételt etessem a kutyámat” kifejezésre keres, valószínűleg általános információt keres az adagolásról. Ebben az esetben nem célszerű prémium kutyaeledelt hirdetni erre a kulcsszóra, mert nem felel meg a felhasználó aktuális igényeinek.

2. Írj figyelemfelkeltő hirdetésszöveget

Készíts olyan hirdetésszöveget, amely hatékonyan kommunikálja terméked vagy szolgáltatásod előnyeit, és ösztönzi a felhasználókat a kattintásra.

Tippek a jó hirdetésszöveghez:

   - Használj meggyőző nyelvezetet, emeld ki egyedi értékesítési pontjaidat.

   - Tartalmazzon erőteljes cselekvésre ösztönzőket (CTA-kat), amelyek bátorítják a felhasználókat a cselekvésre.

Példák:

  • Kezdd el most 75% kedvezménnyel!

  • Friss ételek kutyád egyedi igényeire szabva

  • Többet kapsz a pénzedért személyre szabott tésztakeverékünkkel**

   Az ilyen típusú nyelvezet növeli a hirdetésed vonzerejét és javítja a CTR-t.

3. Használd a Sitelink bővítményeket

A Sitelink bővítmények olyan extra linkek a PPC-hirdetéseidben, amelyek közvetlenül a webhelyed specifikus oldalaira irányítják a látogatókat.

Ezek a bővítmények javítják hirdetéseid láthatóságát és vonzerejét, növelve a magasabb CTR esélyét.

CTR- click-through-rate definicio

A CTR optimalizálása kulcsfontosságú a sikeres online hirdetési kampányokhoz. A megfelelő kulcsszavak kiválasztásával, hatékony hirdetésszövegek írásával és hasznos bővítmények alkalmazásával jelentősen javíthatod hirdetéseid teljesítményét és elérheted marketingcéljaidat.

Csapatunk szakértelme és többéves tapasztalata a PPC hirdetések terén lehetővé teszi, hogy minden ügyfelünk számára egyedi, testreszabott kampányokat hozzunk létre, amelyek maximális eredményeket nyújtanak. Tudjuk, hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb kulcsszavakat, írjunk figyelemfelkeltő szövegeket, és alkalmazzuk a legjobb gyakorlatokat a hatékony kampányok érdekében. Bízd ránk hirdetési kampányaidat, és élvezd a jobb CTR és a nagyobb megtérülés előnyeit!

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat