ChatGPT a Google Asszisztens helyett a telefonokon?

ChatGPT a Google Asszisztens helyett a telefonokon?

2023 legfelkapottabb technológiai trendje a generatív mesterséges intelligencia volt, amelyet olyan chatbotok vezettek, mint az OpenAI ChatGPT.  Miután hosszú ideig a Google asszisztens és hasonló alkalmazások egy egyszerű mozdulattal vagy egy indítószóval aktiválódtak, úgy tűnhet, hogy a ChatGPT kérdések feltevéséhez való manuális indítása egy lépés vissza.

Azonban úgy tűnik az OpenAI tisztában van ezzel a problémával, mivel a ChatGPT android alkalmazás legújabb verziójában található kód azt sugallja, hogy nemsokára alapértelmezett segéd alkalmazásként is be lehet állítani. Az APK ( Andorid Package Kit ) lebontása segít megjósolni azokat a funkciókat, amelyek a jövőben érkezhetnek egy szolgáltatásba a folyamatban lévő kód alapján. Előfordulhat azonban, hogy az ilyen előre jelzett funkciók nem kerülnek nyilvános kiadásra sajnos. 

A múlt hónapban kiadott ChatGPT 1.2023.352-es verziója egy új tevékenységet adott hozzá a com.openai.voice.assistant.AssistantActivity névvel, amely egy OpenAi által kreált hangvezérelt asszisztens kiadására enged következtetni. 

Ez a tevékenység jelen pillanatban még le van tiltva, feltehetően azért, mert még a funkció fejlesztése nem fejeződött be teljesen. 

Néhány rész is még arra utal, hogy nincs teljesen kész, mivel az alkalmazás “alapértelmezett digitális asszisztens alkalmazásként” való megjelenéséhez szükséges kódoknak csak egy része található meg. Továbbá hiányoznak a szükséges nyilatkozatok is a Manifestből, amely tudatja a rendszerrel, hogy melyik szolgáltatáshoz kell kapcsolódnia. Amíg ez a szolgáltatás nincs a megfelelő attribútumokkal ellátva, addig nem állítható be digitális asszisztensként. 

ChatGPT a Google Asszisztens helyett

Azonban maga a tény, hogy egy ilyen fájl létezik azt jelenti, hogy tervei vannak az OpenAI-nak ilyen funkciót kidobni.  A ChatGPT alkalmazás Android alapértelmezett digitális asszisztens alkalmazásává tétele lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy elindítsák a kezdőlap gomb hosszú lenyomásával (háromgombos navigáció esetén), vagy az alsó sarokból felfelé csúsztatással (gesztusos navigáció használata esetén). Sajnos a ChatGPT alkalmazás továbbra sem tud egyéni indító szavakat  létrehozni, vagy válaszolni a meglévőekre.

Ennek ellenére, tekintettel arra, hogy a Google bármelyik nap elindítja az asszisztenst a Barddal, logikus, hogy az OpenAI szeretné megkönnyíteni az Android-felhasználók számára a ChatGPT elérését, hogy a felhasználók ne özönljenek a Bardhoz csak azért, mert könnyebben használható.

Apropó, úgy tűnik, hogy az OpenAI-nak van egy újabb trükkje a ChatGPT Androidon való használatának megkönnyítésére. Az Android-alkalmazás legújabb verziója egy Gyorsbeállítások csempét is hozzáadott, bár jelenleg az még le van tiltva. Az Gyorsbeállítások csempét úgy tűnik, hogy parancsikonnak szánják a ChatGPT új asszisztensi módjának elindításához, az alkalmazáson belüli kód alapján. A kód azt is sugallja, hogy ehhez a funkcióhoz ChatGPT Plus előfizetésre lesz szükség.

Ha ez a funkció megvalósul, te használnád a Google Asszisztens helyett a ChatGPT-t Andoridon, ha a kettő ugyanannyira könnyen hozzáférhető lenne ? 

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat