Biztonságos netezés nyaralás alatt

Szinte már senki nem megy úgy el nyaralni, hogy ne vinne magával legalább egy olyan eszközt, amellyel feltud csatlakozni a világhálóra. És persze vannak olyan utazók is akik az összes eszközt elviszik magukkal. Ha te is bele tartozol ebbe a két csoportba, akkor tisztában kell lenned az idegen, nyílt Wi-Fi hálózatok veszélyeivel. Repülőtér, szálloda, étterem, kávézó-nyílt Wi-Fi. Mi az első dolgod? Kapcsolódás! Miért? Hogy megnézd a foglalási információkat, írj az otthoniaknak, térképeket, turisztikai információkat keress vagy éppen munkával kapcsolatos ügyet intézz. Ismerős? Hogy véletlenül se kerülj bajba és biztonságban maradjanak az adataid, segítünk néhány biztonsági tanáccsal.

  • Laptopodon és okostelefonodon mindig a legfrissebb operációs rendszer legyen telepítve. Alkalmazásaid és biztonsági megoldásaid mindig legyenek naprakészek mielőtt elindulnál.

  • Adataidról mindig készíts biztonsági mentést mondjuk egy külső adattárolóra, és az sem árt ha az titkosított.

  • Ha nyilvános helyen vagy ne hagyd magára eszközeidet és a kocsiban se felejtsd. Ha lopásvédelmet használsz eszközeidre, akkor lehetőséged van az elveszett eszközeid követésére, illetve az adatok távoli törlésére. Ezért is fontos, hogy meglegyenek a másolatok egy biztonságos helyen.

  • Használj jelszót minden eszközödön és állíts be zárolást abban az esetben, ha épp nem használod az eszközöket.

  • Ha szállodában használnád a Wi-Fi-t pontosan tudd meg mi a neve és csak arra csatlakozz, előfordulhat, hogy hasonló nevű hálózatokat is találsz, free wi-fi előtaggal, na ezekre vigyázz! Hogy ha mégis idegen hálózatot vettél volna igénybe, nem árt, ha az utazás után leváltod a jelszavaidat.

  • Ha az internetes kapcsolat szoftver frissítést vagy telepítést igényel a kapcsolódáshoz, azonnal lépj le róla és jelentsd az illetékes személyzetnek a problémát.

  • Minden hálózat, amire kapcsolódsz WPA2 protokollal legyen titkosítva, ha az nem így van , akkor csatlakozz le róla, mert könnyen kiszivároghatnak így az adatok vagy feltörhető.

  • Nyilvános kapcsolat esetén ne bankolj és vásárolj online, inkább használd a saját adatcsomagodat, saját hotspottal.

Felkészültél?

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat