Bemutatkozik a Google Gemini

Bemutatkozik a Google Gemini

A mesterséges intelligencia alkalmazása egyre inkább bevett gyakorlattá válik a mindennapi életben, kezdve az egyszerű kérdésektől egészen a bonyolult filozófiai problémákig, széles körben használják az emberek. A Google, hogy versenyképességét megőrizze a piacon, létrehozta a Gemini mesterséges intelligenciát válaszul erre a növekvő igényre.

A Gemini különlegessége más modellekkel szemben az, hogy nem egyenként tanították meg neki az írás, képek és videók felismerését, hanem egyszerre sajátította el ezeknek a típusoknak az együttes kezelését, ami lehetővé teszi számára, hogy átfogóbban értelmezze a különféle típusú adatokat, hogy alaposabban gondolkodjon, így a nehezebb kérdések megválaszolása sem okoz nagy gondot neki.  A Gemini képes könnyedén megbirkózni a nagyobb adathalmazok kezelésével is, ugyanis több százezer dokumentum adatait képes gyorsan, néhány perc alatt feldolgozni és szűrni.

A nagy nyelvi modellek kutatásában és fejlesztésében használt akadémiai Benchmarkok tesztelésénél a Gemini 32-ből 30-at felülmúlt, 90%-os eredményt ért el, így a Gemini az első olyan modell amely felülmúlt többfeladatos nyelv értési feladatok kombinációját a problémamegoldó képességei tesztelésére. Olyan témakörök tartoznak ide mint matematika, filozófia, orvostudomány és etika. 

A Gemini 1.0-t arra tanították, hogy egyszerre ismerje fel és értse meg a szöveget, képeket, hangot és egyebeket, így jobban megérti az árnyalt információkat, és meg tud válaszolni bonyolult témákkal kapcsolatos kérdéseket. Ez különösen jóvá teszi az érvelés magyarázatát összetett tárgyakban, mint a matematika és a fizika.

A Gemini első verziója képes megérteni, elmagyarázni és kiváló minőségű kódot generálni a világ legnépszerűbb programozási nyelvein, mint például a Python, a Java, a C++ és a Go. Az a képessége, hogy több nyelven dolgozik, és képes az összetett információkkal kapcsolatos érvelésre, a kódolás egyik vezető alapmodelljévé teszi a világon. A Gemini 1.0  a legflexibilisebb modell a Googlenál, ugyanis adatközpontoktól kezdve a telefonon keresztül mindenen futtatható. 

A Gemini 3 különböző verzióból tevődik össze. 

  • A Gemini Ultra a legnagyobb és a legjobb modell az összetettebb feladatok megoldásához. Teljesítménye az egyszerű kép és videó megértéstől a matematikai érvelésig mindenre képes, így meghaladja a jelenlegi legkorszerűbb eredményeket. 

  • A Gemini Pro a legjobb modell a széleskörű feladatok elvégzésére. 

  • A Gemini Nano a leghatékonyabb, hiszen ezt inkább a telefonok és tabletekre optimalizálták, így ott működik a legjobban 

google gemini fajtái

A Gemini a Google termékeken keresztül több milliárd emberhez el tud jutni. December 6-tól a Bard ( Google saját fejlesztésű AI chatbotja ) a Gemini Pro egy finomhangolt verzióját használja, hogy jobban érvelhessen és tervezzen. Ez a Bard elindítása óta az egyik legnagyobb frissítése. 170 országban lesz elérhető, azonban még csak angol nyelven, viszont a Google tervei között van, hogy új nyelveket támogatását is bevonja. Jövő év elejétől bevezetni tervezik a Bard Advanced-et, amely  új AI -élményt nyújt és a Gemini minden verziójához hozzá lehet férni ezen keresztül. 

Emellett bejelentették az AlphaCode 2-t, amely egy továbbfejlesztett változata és Gemini Pro-val működő, kódgeneráló.  Képes megérteni a bonyolult matematikai és elméleti számítástechnikai programozási kihívásokat, ugyanis dinamikus programozásra is képes. Ez magába foglalja egy összetett probléma egyszerűsítését azáltal, hogy egyszerűbb rész problémákra ossza azt. 

Összefoglalva, a Gemini mesterséges intelligencia úttörő módszereivel és különleges képességeivel forradalmasítja a technológiai világot. Az AI fejlődése hatalmas hatással van a mindennapi életre, a munkahelyi feladatok elvégzésére és a globális kommunikációra. Ahogy a Gemini tovább fejlődik, várhatóan még több innovatív megoldás fog megjelenni, ami még szélesebb körű alkalmazást és hatékonyságot fog lehetővé tenni. 

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat