A WordPress előnyei és hátrányai

A WordPress előnyei és hátrányai

Mivel a WordPress továbbra is büszkén vezeti az internetet, mint a legszélesebb körben használt tartalomkezelő rendszert (CMS), várhatóan továbbra is ez lesz a bloggerek és webhelytulajdonosok első számú választása 2024-ben és azután is. Ha új webhely létrehozását tervezi, mérlegelnie kell az elérhető blogolási vagy CMS-platformok előnyeit és hátrányait.

Azért, hogy jól informáltan dönthess arról, hogy érdemes-e WordPress-t használnod, ez a cikk részletezi a WordPress nyílt forráskódú platformjának előnyeit és hátrányait.

Wordpress előnyei és hátrányai

A WordPress előnyei 

  • Viszonylag olcsóbb weboldal fejlesztés

Egy blog vagy webhely önálló készítése, fejlesztése és karbantartása a WordPress használatával lényegesen olcsóbb, mintha egy tervezőt bérelne fel, aki a semmiből felépíti webhelyét. A WordPress INGYENESEN telepíthető, és nagyon költséghatékony, 1 kattintással elérhető tárhely csomaggal rendelkezik.

A megbízható CMS-eknek, például a WordPressnek köszönhetően ma már nem lehet olyan költséges egy webhely birtoklása, mint a régi időkben.

  • Témák széles választéka

Rengeteg téma érhető el, ingyen és prémium kategóriában is, nem véletlen hogy sok nagyvállalat is ezt használja. A professzionális webhelytéma elérhetősége a platform használatának egyik nyomós oka.

  • Mobilbarát webhelyek 

Egy olyan időszakban, amikor az internetes szörfözés nagyrészt mobil eszközökkel történik, sikere szempontjából kulcsfontosságú, hogy webhelye a lehető legérzékenyebb legyen a különféle eszközökre.Ha az irányítópulton található Reszponzív téma, akkor az összes eszközön nagyszerűen fog kinézni. Ennek a piacvezető CMS-nek a használata azt jelenti, hogy automatikusan profitálhat a feltörekvő reszponzív webtechnológiából anélkül, hogy időnként új webhelyeket kellene létrehoznia.

  • SEO kész webhely

A WordPress webhely mindent tartalmaz, amivel egy SEO-kész webhelynek rendelkeznie kell. Az állandó kódok a kedvező Google indexeléshez, az egyes oldalakhoz testreszabható SEO-komponensek és a SEO-nak szentelt beépülő modulok néhány módja annak, hogy a WordPress versenyképessé tegye a webhelyeket a keresőmotorok rangsorában.

  • Gyakori frissítés

Más CMS-ekkel ellentétben, ahol az új funkciók vagy funkciók hozzáadása nehézkes vagy nehéz, a WordPress-alapú webhelyeket könnyű frissíteni. A WordPress olyan beépülő modulokat használ, amelyeket általában könnyű telepíteni és használni.

Emellett a platform elterjedtsége miatt számos fórum és információs oldal található, amelyek folyamatosan dokumentálják a legjobb gyakorlatokat.

  • Megnövelt biztonság a hagyományos oldalakhoz képest 

A kiberbiztonsági fenyegetések számának növekedésével minden webhely biztonsági kihívásokkal néz szembe. Jó webtervezési és -fejlesztési készségekkel vagy egy kis szakmai segítséggel használhatja a WordPress biztonsági bővítményeit és frissítéseit, hogy webhelye feltörésbiztos maradjon.

A Wordpress hátrányai 

  • Nehéz lehet eligazodni a WordPress webdesign, -fejlesztés és -karbantartás között, különösen, ha nincs előzetes tapasztalata.

  • Bár maga a WordPress platform ingyenes, hatékony használata a témákon és bővítményeken múlik. A legtöbb ilyen hatékonyságnövelő funkciónak és eszköznek ára van. Minél többet használ belőlük, annál magasabb a WordPress használatának költsége.

  • A biztonság sok felhasználó számára nagy kihívást jelent. Pusztán az a tény, hogy a WordPress a legszélesebb körben használt CMS, a kiberbűnözők elsődleges célpontjává teszi. A különböző emberek által kifejlesztett beépülő modulokra való nagyfokú támaszkodás növeli annak az esélyét is, hogy a rosszindulatú kód átkerüljön a webhely funkcióira.

  • Nem elég egyszerűen telepíteni a WordPress-t. Különféle bővítményeket és témákat kell telepítenie a megfelelő működéshez. Minél több beépülő modult használ, annál több kompatibilitási problémával kell megküzdenie. Emiatt tudnod kell, hogyan frissítheted a WordPress témát a testreszabás elvesztése nélkül (és meg kell őrizned a tervezési módosításokat, a beépülő modul beállításait stb.).

  • A WordPress SEO-barátsága problémákat jelenthet a SEO tapasztalattal nem rendelkező emberek számára. A WordPressben, ha a tartalom több kategóriába van bejelölve, vagy túl van címkézve, a Google ismétlődő tartalomként jelöli meg. Ez jelentősen befolyásolhatja webhelyének rangsorolását a SERP-eken.

Kinek ajánljuk az ilyen típusú oldalakat? 

A virtuális világban szükség van az online jelenlét bővítésére. A webhely valószínűleg a legfontosabb forrás lesz a márkaépítésednek és az ügyfélköröd megnövelésének. A kérdés már csak az, hogy melyik platformot válaszd a weboldal készítéshez. 

A WordPress az egyik legjobb megoldás erre. A webfejlesztők többsége úgy véli, hogy a WordPress jobb választás, mivel tartalmat tárol, és lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy weboldalakat hozzon létre és tegyen közzé anélkül, hogy domainen és tárhelyszolgáltatáson kívül mást igényelne, anélkül, hogy bármit is kellene tudnia a programozásról.

A WordPress egy jó választás annak, aki 

  • céges weboldalt építene

  • Online áruházat építene

  • Blogot indítana

  • online tanfolyamokat értékesít

Mindezek ellenére, a WordPress folyamatosan népszerű választás marad a sokféle igényt kielégítő funkcióinak és rugalmasságának köszönhetően. Ha Ön is szeretne csatlakozni a WordPress felhasználói közösségéhez, vegye figyelembe ezeket az előnyöket és hátrányokat, és döntsön a saját céljainak és készségeinek megfelelően.

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat