A webhelyed biztonságának javítása: egyszerű lépések, amelyeket most megtehetsz

A webhelyed biztonságának javítása: egyszerű lépések, amelyeket most megtehetsz

A webhelyen biztonsági intézkedések elengedhetetlenek ahhoz, hogy a webhelyed biztonságos és jövedelmező is legyen. Ha szeretnéd tudni, hogyan tudod javítani a webhelyed biztonságát, ebben a cikben áttekintünk néhány egyszerű webhelybiztonsági intézkedést, amelyel biztonságosabb honlapot tudunk létrehozni, amely emelett a konverziókat is növeli és arra készteti a fogyasztókat, hogy visszatérjenek az oldalunkra. 

  1. Rendszeresen frissítse jelszavait 

A jelszavak biztonságban tartása és rendszeres frissítése az egyik legjobb biztonsági intézkedés a webhelyek számára. Valójában a hackeléssel kapcsolatos incidensek körülbelül 80%-a jelszavakból fakad. Erősebb jelszavak létrehozásával és gyakori frissítésével gyorsan növelheted webhelyed biztonságát.A jelszó generátorok segítségével erősebb jelszavakat hozhatsz létre. Ezenkívül minden hónapra vagy negyedévre beállíthatsz egy naptári emlékeztetőt, hogy frissítse hitelesítő adataid a jelszavak biztonsága érdekében.

  1. Szerezz be egy SSL tanúsítványt

A webhely biztonsági ellenőrző listájának következő lépése a Secure Sockets Layer (SSL) tanúsítvány beszerzése – ez a webhely biztonsági alapja. Az SSL-tanúsítvány segít biztonságban tartani az adatátvitelt és a webhelyén található egyéb személyes adatokat, például a hitelkártyás és bankkártyás fizetéseket.Ennek a tanúsítványnak a megléte még megbízhatóvá teszi azt az online vásárlók számára. A Google egy lakatot jelenít meg az URL mellett, ha rendelkezik SSL-tanúsítvánnyal, és tudatja a felhasználókkal, hogy webhelye biztonságos. Ennek eredményeként biztonságban tarthatja ügyfelei és saját adatait, és ezzel párhuzamosan növelheti eladásait.

  1. Válassza ki a megfelelő tartalomkezelő rendszert (CMS)

A tartalomkezelő rendszerek (CMS) nemcsak a webhely tartalmának kezelését teszik lehetővé, hanem a webhely biztonságát is segíthetik.Egy jótékony CMS segíthet megvédeni webhelyét, és minimális biztonsági rést biztosít. Segíthetnek a programkód felügyeletében és gyorsabb folyamatok fenntartásában a webhelyen. Egy népszerű CMS-platform, például a WordPress választása kiváló módja a webhely biztonságának.

  1. Frissítse bővítményeit és beépülő moduljait 

Ha már rendelkezik olyan CMS-platformmal, mint a WordPress, akkor valószínűleg különféle eszközökhöz és bővítményekhez férhet hozzá, amelyek alapvető webhely biztonságot nyújtanak, és egyszerűsítenek más folyamatokat.Míg a beépülő modulok segítségével időt takaríthat meg, és javíthatja keresőoptimalizálási (SEO) stratégiáját, sok vállalkozás időnként olyan elavult beépülő modulokat kaphat, amelyek károsíthatják webhelyüket.

Az elavult és nem biztonságos beépülő modullal webhelye sebezhetővé válhat a támadásokkal szemben, ami adatok elvesztéséhez, valamint az ügyfelek hűségéhez és bizalmához vezethet. Ezért elengedhetetlen, hogy rendszeresen frissítse bővítményeit és bővítményeit, hogy a legújabb biztonsági védelemmel rendelkeznek.

  1. Felhasználói jogosultságok korlátozása

Ha minden csapattagnak hozzáférést biztosít a jelszavaihoz és adataihoz, valamint engedélyt ad a webhely frissítésére, az biztonsági rést jelenthet.Előfordulhat, hogy egyes csapattagok nem követik a megfelelő protokollt, vagy nem felejtik el gyakran frissíteni a jelszavakat. Éppen ezért a felhasználói engedélyek korlátozása az egyik legjobb biztonsági intézkedés a webhelyek számára.

  1. Befektetni rosszindulatú programok elleni szoftverbe

A rosszindulatú programok számos problémát okozhatnak webhelye biztonságában, például ronthatják a felhasználói élményt, ami a keresőmotorok rangsorolásának csökkenéséhez, valamint a fogyasztói elkötelezettséghez és konverziókhoz vezethet.Ez az oka annak, hogy a rosszindulatú programok elleni szoftverekbe való befektetés kritikus biztonsági intézkedés a webhelyeken. Védje meg vállalkozását, webhelyét és ügyfeleit rosszindulatú programokat észlelő szoftverrel, hogy azonnal azonosítsa a rosszindulatú programokat, hogy webhelye biztonságban legyen.

  1. Készítsen biztonsági másolatot a webhelyéről

A biztonsági mentési rendszerek segítségével újjáélesztett webhelyét, és egyszerűsítheti az újraindítást, ha a szerver meghibásodik vagy más problémák merülnének fel. Webhelyének biztonsági másolatával gyorsan reagálhat olyan problémákra, mint például a feltört webhely.

Éppen ezért a webhelybiztonság alapja, hogy rendszeresen készítsen biztonsági másolatot webhelyéről. Ezt megteheti a biztonsági mentések automatizálásával olyan hasznos eszközökkel, mint a Handy Backup vagy az eBackupper. Amikor a webhely biztonsági intézkedéseiről van szó, a webhely biztonsági mentése kötelező.

  1. Folyamatos webhely tesztelés

Utolsó webhelybiztonsági intézkedésünk az, hogy szánunk egy kis időt webhelye tesztelésére. Ha nem teszteli rendszeresen webhelye oldalait, előfordulhat, hogy nem tud semmilyen biztonsági résről.

A webhely tesztelése segíthet azonosítani a webhely azon területeit, amelyek fejlesztésre és további biztonsági intézkedésekre szorulnak. Például tesztelheti oldalait, hogy lássa, nem talál-e hibaüzeneteket vagy hibás hivatkozásokat.

Ezután azonnal kezelheti a webhelyen felmerülő problémákat, és javíthatja intézkedéseit, hogy megakadályozza azok újbóli előfordulását.

A webhely tesztelésének időpontjának ütemezése az új oldalak indítása előtt kiváló módja annak, hogy javítsa webhelyét, és végezze el az utolsó simításokat annak érdekében, hogy webhelye a lehető legbiztonságosabb legyen vállalkozása és webhelye látogatói számára.

Webhelyed biztonságának javítása

Miért van szükség ezekre a biztonsági intézkedésekre? 

Lehet, hogy azt gondolja, hogy webhelye biztonságban van a „rosszfiúktól”, és nincs szüksége webhely biztonsági intézkedésekre. Egyetlen webhely sem védett azonban a biztonsági fenyegetésektől, a spamektől vagy a hackerektől. Ezért elengedhetetlen, hogy megtanulja, hogyan védheti meg webhelyét és vállalkozását.

Íme néhány további ok, amiért érdemes biztonsági intézkedéseket bevezetni webhelyén:

  • A keresőmotor teljesítményének javítása : Az olyan keresőmotorok, mint a Google, olyan webhelyeket szeretnének biztosítani felhasználóknak, amelyek választ adnak kérdéseikre, és biztonságos és pozitív élményt nyújtanak számukra. Ha webhelyét megtámadják, vagy sok spamet tartalmaz, a Google észreveszi, és ennek eredményeként ronthatja az Ön helyezéseit a keresőmotorok eredmény oldalain .

  • Ügyfelek bizalmának növelése: A fogyasztók webhelye iránti elkötelezettségének fenntartása és a visszatérésre való ösztönzés a kulcsa annak, hogy több potenciális ügyfél és konverziót érjen el vállalkozása számára. Ha webhelye káros hivatkozásokat vagy rosszindulatú programokat tartalmaz, amelyekre webhelye látogatói rákattintanak, akkor előfordulhat, hogy vírus kerül az eszközükre.Ennek eredményeként a vásárlók elveszíthetik bizalmukat a márkájával való vásárlás iránt, ami sérti az Ön ismertségét és jó hírnevét.

  • Védje meg adatait : A webhelyén végrehajtott biztonsági intézkedések megőrzik adatai biztonságát. A biztonsági intézkedések megvédik jelszavait, fiókjait és adatait a barátságtalan hackerekkel szemben.A webhely biztonságának javítása segít megőrizni az ügyfelek adatait, például hitelkártya számát vagy címét. Ha hosszú távon szeretné megvédeni webhelyét, vállalkozását és ügyfeleit, elengedhetetlen megtanulni, hogyan védheti meg webhelyét.

Összegezve

A webhely biztonsági intézkedései kulcsfontosságúak minden online jelenléttel rendelkező vállalkozás számára. A jelszavak rendszeres frissítése, SSL tanúsítvány beszerzése, megfelelő tartalomkezelő rendszer kiválasztása, bővítmények és beépülő modulok frissítése, felhasználói jogosultságok korlátozása, rosszindulatú programok elleni szoftverek befektetése, webhely biztonsági másolatok készítése, és folyamatos webhely tesztelés mind hozzájárul a biztonságos, megbízható és jövedelmező webhely kialakításához.

Ezek végrehajtása növeli webhelye keresőmotoros teljesítményét, erősíti az ügyfelek bizalmát és védelmet nyújt adatai számára. Ne feledje, a webhely biztonsága nem csak a technikai részletekről szól, hanem a vállalkozás hírnevének megőrzéséről is. A megfelelő biztonsági lépésekkel webhelye nem csak biztonságosabbá válik, hanem hozzájárulhat vállalkozása hosszú távú sikeréhez is.

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat