A legjobb parnter kiválasztása a honlapod fejlesztéséhez

A legjobb parnter kiválasztása a honlapod fejlesztéséhez

A megfelelő webfejlesztő cég kiválasztása időnként ijesztőnek tűnhet. A sok elérhető lehetőség miatt nehéz lehet eldönteni, hol érdemes kezdeni. Ez a részletes útmutató lépésről lépésre segít neked megtalálni a vállalkozásod számára legjobb döntést.

Az alábbiakban bemutatunk 9 lépést, amelyek segítenek a megfelelő webfejlesztő cég kiválasztásában. Az ideális partner megtalálásához elengedhetetlen, hogy alaposan felkutasd a potenciális cégeket, megismerd szolgáltatásaikat és árazásukat.

  1. Határozd meg a projekt céljait

Az első és legfontosabb lépés, hogy meghatározzuk a projektünk céljait és időkeretét. Világos elképzelésnek kell lennie arról, hogy mit szeretnénk építeni, ugyanis enélkül rengeteg időt elvesztegethetünk. Nem kell mindent meghatározni még ebben a szakaszban, azonban ha már van vázlazpontokkal rendelkező terv kidolgozva az egy jó kiindulási pont. Mi ezeket javasoljuk az első lépésnél : 

  • Világosan érthető a projekt hatóköre és céljai.Tervezd meg a projekt részleteit az idővonaátl, a költségvetését és a szükséges erőforrások felmérését.

  • Készíts felhasználói élménytervet. Vázold fel a felhasználód útját és azokat a feladatokat, amelyeket el kell, hogy végezzenek a webhelyeden vagy alkalmazásodon. 

  • Készíts egy műszaki tervet. Ebben vázold fel a követelményeid, mint a tárhely és karbantartási lehetőségek. 

  1. Nézz utána webfejlesztő cégeknek

Miután megvannak a projekt céljai itt az idő, hogy összeállíts egy listát a potenciális cégekről. Mi az alábbiak alapján javasoljuk a keresést:

  • A Google használata egy meghatározott földrajzi régióban vagy speciális technológiai területen a legjobb fejlesztő cégek kereséséhez. Az egyes cégek weboldalain tájékozódhat szoftverfejlesztési szolgáltatásaikról, webfejlesztőik szaktudásáró, korábbi ügyfeleikről és munkafolyamataikról.

  • Ajánlások kérése barátoktól és kollégáktól: Keresd fel kapcsolataid, hátha valaki ajánlana webfejlesztő céget. Ez nagyszerű kiugrási pont lehet saját projektje lehetséges opcióinak megtalálásához!

  1. Nézd át a cégek portfólióit

Itt kezdheted a szoftverfejlesztő cégek hosszú listájának összehasonlítását azzal, hogy áttekinted a vállalatok előző projektjeinek portfólióját. A múltbeli munkáikat általában megtalálhatod a cég honlapján.

  • Mennyi projektjük van, amelyeket megosztanak? Vannak-e olyanok, amelyek évekre nyúlnak vissza? 

  • Van-e szakértelmük az iparágadban vagy olyan termékek fejlesztésében, amelyek a célcsoportod számára készülnek?

  • Vannak a cég által végrehajtott projektek, amelyek hasonlóak a tiedhez? Minél több hasonló projectjük van, annál jobb!

Webfejlesztő cég kiválasztása

  1. Tekintsd át az ügyfeleik visszajelzéseit

Amikor a legjobb webfejlesztő cégeket keresed, fontos áttekintened a vásárlói véleményeket és visszajelzéseket. Valójában ez az egyik legfontosabb lépés a folyamatban! A valódi korábbi ügyfelek tapasztalatainak megismerése segít a bizalom kiépítésében és minimalizálja a rossz minőségű szolgáltatások kockázatát.

  • Nézd meg a véleményeket és vásárlói beszámolókat közvetlenül a cég honlapján. Minden törvényes fejlesztési ügynökségnek elérhetőek az ilyen típusú információk a saját weboldalukon.

  • Keresd az értékeléseket harmadik fél webhelyein. Így közvetlenül az ügyfelektől kaphatsz értékes perspektívát, nem pedig a fejlesztő cégtől.

  • Fordulj korábbi ügyfelekhez. Kérj megfelelő ügyfélkapcsolati információkat a webfejlesztő ügynökségtől, vagy keress meg saját magad korábbi ügyfeleket.

  1. Tegyél fel kérdéseket a cégnek!

A hatékony kommunikáció elengedhetetlen a sikeres munkakapcsolat és a kielégítő végeredmény szempontjából. A legjobb webfejlesztő cégek kiemelten kezelik a kommunikációt, és mindent megtesznek azért, hogy biztosítsák az összhangot, választ kapj minden kérdésedre, és semmi se legyen félreértve. Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket feltehetsz.

  • Van tapasztalatuk hasonló projektekben?

  • Milyen webfejlesztési folyamatot követnek?

  • Ki kezeli a projektmenedzsmentet a projekt során?

  • Milyen webdesign szolgáltatásokatat kínálnak?

  • Várhatóan mennyi ideig tart a webalkalmazás vagy webhely fejlesztési projekt?

  1. Győződj meg róla, hogy arra szakodosnak, amire szükséged van

Fontos, hogy olyan webfejlesztő céget találj, amely specializálódott azokra a technológiákra, amelyek szükségesek a projektedhez. Ennek érdekében érdemes figyelembe venni a következőket:

  • Válaszd azt a webfejlesztő céget, amely naprakész a legújabb technológiai fejlesztésekkel. Az új ötletek és innovációk kulcsfontosságúak. A kiválasztott cégnek el kell köteleznie magát amellett, hogy mindig lépést tart az új frissítésekkel és technológiai változásokkal.

  • Fordíts különös figyelmet a szoftverfejlesztők szakértelmére. Amikor technikai kérdéseket teszel fel, azok válaszaiból érezheted majd, hogy mennyire rendelkeznek a szükséges technikai tudással és hozzáértéssel.

  • Keresd azokat a cégeket, amelyek specializálódtak abban a területen, amelyre szükséged van. Ennek megfelelően, kerüld azokat a vállalkozásokat, amelyek túl sokféle szakterülettel rendelkeznek, mert senki sem lehet mindenben szakértő. 

  1. Ellenőrizd a fejlesztési módszertanjukat

A gondosan dokumentált és hatékonyan végrehajtott projektfejlesztési folyamat javítja a hatékonyságot és segít a csapatnak megbirkózni az útközben felmerülő kihívásokkal. Itt vannak néhány dolog, amire érdemes figyelni:

  • Rugalmas tervezés: Ez vonatkozik a projektterv vagy ütemterv alkalmazkodóképességére, amely lehetővé teszi a munkaterjedelem változásainak kezelését vagy a külső tényezők hatásaira való reagálást. Kérdezd meg a potenciális partnereket, hogyan kezelik a projekt hatáskörének változásait vagy az elmulasztott határidőket.

  • Rendszeres projekt frissítések: A legjobb webfejlesztő cégek rendelkeznek szabványos eljárással, amely lehetővé teszi a csapat és az érdekelt felek számára rendszeres frissítések nyújtását a projekt előrehaladásáról.

  • Modern kommunikációs eszközök: Mivel valószínűleg távolról fogsz együttműködni a céggel, ügyelj arra, hogy a vállalkozás naprakész kommunikációs technológiákat alkalmazzanak, mint például videokonferencia, azonnali üzenetküldés és együttműködési eszközök, hogy megkönnyítsék a csapat és az érdekelt felek közötti kommunikációt.

  1. Hasonlítsd össze az árajánlatokat

Itt fog az előző lépéseknél megtett munkád összetalálkozni. Ügyelj arra, hogy figyelembe vedd az összes összegyűjtött információt, amikor a számokat nézed. Előfordulhat, hogy hajlandó vagy többet fizetni a jobb kommunikációért vagy egy olyan cégért, amelynek értékelései nagyon pozitívak?. Mire kell figyelni a fejlesztési ajánlatok áttekintésekor:

  • Az árajánlat tételes, egyértelműen felvázolja a projekt egyes elemeinek költségét?

  • Tartalmaz az árajánlat idővonalat/becsült befejezési dátumot?

  • Biztosít-e a cég az indulás utáni támogatást és karbantartást?

  • A feltüntetett díjak rögzítettek vagy változhatnak?

Webfejlesztő cég kiválasztása és szerződés aláírása

  1.  Írd alá a szerződést!

Amikor szoftverfejlesztési szerződést írsz alá egy webfejlesztő ügynökséggel, fontos, hogy megértsd a szerződés feltételeit, és győződj meg arról, hogy a szerződés a Te igényeidhez igazodik. Íme három kulcsfontosságú dolog: 

  • Feltétlenül olvassa el a teljes szerződést, és tegyél fel kérdéseket, ha valamit nem értesz. Győződj meg arról, hogy minden vezetői szint és a beszerzési csapat is felülvizsgálja a szerződést.

  • Ne félj tárgyalni a szerződés feltételeiről, ha nem vagy  elégedett az eredeti ajánlattal.

  •  A szerződés aláírása előtt érdemes ügyvédet kérni, hogy átnézze azt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden joga védett. 

Ezek a lépések segítenek abban, hogy megtaláld a legjobb webfejlesztő céget, amely hatékonyan és megbízhatóan segít a projekted megvalósításában. Ne feledd, hogy a jó döntés meghozatalához idő és alapos kutatás szükséges, de a végeredmény a sikeres projekt és elégedett ügyfelek lesznek.

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat