A landing page-ed legyen iránytű

A szöveges tartalmak fontosságáról sokat halhattál, olvashattál mostanában, ennek köszönhetően bizonyára már Te is tökéletesen tisztában vagy az online szövegeid jelentőségével. Legyen szó a weboldalad, vagy a hírleveled szövegéről, a leírtaknak súlya van, nincs ez másként a landing page-ed esetében sem.

Landing page-ed nem véletlenül van, ha már vetted a fáradságot és létrehoztál egy hirdetést, amiről a landing page-edre érkeznek az érdeklődők, akkor az legyen olyan, hogy hasznot hozzon.

A szöveges tartalmát tekintve egy landing page minden eleme fontos, hiszen ez dönti el, hogy a látogatód marad a „végsőkig", vagyis addig, ameddig nem teszi azt, amit szeretnél. Ha idő előtt elhagyja az oldalad, kis túlzással bottal ütheted a nyomát.

A landing page címe legyen olyan, ami felkelti a vendéged figyelmét. Tiszteld meg azzal, hogy nem rabolod az idejét unalmas headline-okkal, mert akkor megharagszik és továbblép.

landing-page

A látogatód valahonnan jött, tehát valamivel már sikerült felkeltened az érdeklődését. Érdekli az, amit kínálsz neki, ne okozz neki csalódást azzal, hogy a headline-ban teljesen másról van szó. Például, ha azzal sikerült a landing page-re csábítani, hogy egy adott űrlap kitöltéséért cserébe konyharuha készletet kap ajándékba, akkor ezt a headline-ban is fel kell tüntetned. Ha akciós járólapokról szól a headline, elveszíted a látogatóidat.

Az alcímre és a szövegtörzsre ugyanez vonatkozik. Mindig maradj a témánál, ragaszkodj ahhoz, hiszen azzal fogtad meg az embereket. Az alcím persze legyen tömör és világos, hogy a sietős, de cselekvésre kész látogatók is tudják, hogy mit kell tenniük.

A részletekre majd kitérsz a szövegtörzsben, ott annyit érsz, amennyit csak szeretnél. A tapasztalatok szerint, ha kevesebbet (de kellően informatívat) írsz, akkor többen fognak feliratkozni, bár nem csak olyanok, akiket tényleg érdekel az ajánlatod. Ha többet írsz, akkor annak kevesebb számú, de „minőségben" sokkal jobb feliratkozó lesz a vége. Minőség, vagy mennyiség, te döntöd el, hogy mit szeretnél.

A szövegtörzs legyen átlátható, bátran használd az entert és a vázlatos elrendezést. Az olvasóid így úgy érzik, hogy gyorsabban haladnak, és a lényegi infókat kapják csak.

Jó szöveget írni nehéz, de egyáltalán nem lehetetlen, ha úgy érzed, hogy mégis inkább profikra bíznád, akkor keresd a Onesoft munkatársait a feltüntetett elérhetőségeinken és segítünk.

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »