8 app amivel egyszerűen készíthetsz videókat Facebookra

A marketing szakemberek több, mint 80 %-a osztott meg videókat a közelmúltban a közösségi média felületeken, azzal a céllal, hogy nagyobb elérést, like és átkattintási, és persze konverziós arányt érjen el.

Ha azonban a kis- és középvállalkozásokat nézzük, ez az arány 50 % körül mozog csupán. Ami azt jelenti, hogy a versenytársaid fele abszolút nem használja ki a videó marketing lehetőségét.

Persze a multinacionális vállalkozásoknak elérhetőek a profi szakemberek és technikai eszközök. Ők rutinnal és szakértelemmel gyártják a szükséges videó tartalmakat, melyet utána nagy költségek árán terjesztenek, reklámoznak.

Facebook videók

Sok kisvállalkozás vezetője gondolja úgy, hogy nincs értelme ilyennel próbálkoznia, hiszen nem állnak rendelkezésére ezek a technikai erőforrások. Most 8 olyan lehetőséget mutatunk be, amikkel fillérekből, akár pár perc alatt létrehozhatsz érdekes, figyelemfelkeltő videókat.

Ezekkel készíthetsz akár animációkat, vagy rövid szöveges videókat, a választás a tiéd. Mivel a legtöbb applikáció felajánl egy ingyenes próba időszakot, próbálj ki annyit, amennyit csak tudsz, hogy megtaláld a neked legegyszerűbb, leghatékonyabb programot.

Animoto

Mit ígérnek?

Hogy gyorsan és egyszerűen varázsolhatod képeidet, de akár videó anyagaidat is videós diavetítéssé.

Milyen áron?
Egy 14 napos próba időszakot követően, havi előfizetéssel tudod használni ami 26 dollártól, ami körülbelül 7000 forintnak felel meg

Miről is van szó?
Az Animoto segítségével előre elkészített sémákból válogathatsz, majd ehhez adhatod hozzá a saját képeidet, videóidat. Kollázs használatával több képet, vagy akár képet és videót is megjeleníthetsz egyszerre. Narrálhatod saját hangoddal a diavetítésed, de ha erre nincs szükséged vagy időd az Animoto beépített hangkönyvtárából 2000 különféle zenéből és hanganyagból választhatsz. Adj hozzá egy két mondatot a képeidhez és készen is vagy! Közvetlenül az Animoto felületéről megoszthatod, vagy beágyazhatod a kívánt felületekre az elkészült művedet.

Mi a legjobb benne?
A beépített sablonok között már alapból mobilra optimalizált (négyzet alakú) mintát is találhatsz, ami nagyban megkönnyíti a dolgod.

Hol használhatod?
Az Animoto egyik legnagyobb előnye, hogy mind böngészőből, mind Android és iOS operációs rendszert futtató mobilról elérhető, bárhol összedobhatod a videóidat.

Biteable

Mit ígérnek?
Készíts animációkat online percek alatt - ez a Biteable vonzó ígérete

Milyen áron?
A jó hír, hogy ingyenesen korlátlan ideig elérhető, azonban ha rendszeresen használod ajánlatos előfizetni prémium csomagra. Ezt egy éves időtávra tudod megtenni 99 dollárért, azaz közel 27000 forintért (ez kicsivel több mint 2000 forint, ha hónapokra leosztod). A prémiummal megszabadulhatsz a vízjelektől és további hasznos funkciókat kapsz.

Miről is van szó?
A Biteable magára csak úgy utal, mint a világ legegyszerűbb videókészítője. Talán nem is áll távol az igazságtól: egy egész könyvtárnyi előre elkészített jelenet -animációkkal és valós felvételekkel egyaránt- közül válogatva drag & drop módszerrel valóban rendkívül egyszerűen állíthatsz össze videókat. Írj hozzá szöveget, ahol szükséges és pár perc alatt tényleg impresszív videóanyagot rakhatsz össze. Bár a saját képeidet, videóidat is feltöltheted, ez platform azok számára a legideálisabb, akik a lehető legkevesebb időt és energiát szeretnék a videókészítésbe fektetni.

Mi a legjobb benne?
Az, hogy komplett videókat készíthetsz (valódi felvételekkel együtt!) anélkül, hogy egy kamerát is a kezedbe kéne venned messzemenően a legjobb

Hol használhatod?
A Biteable csak böngészőkből hozzáférhető, ám valószínűleg ez a legjobb hely is arra, hogy összerakd videódat.

GoAnimate

Mit ígérnek?
“Készíts professzionális animációkat”

Milyen áron?
Havi előfizetés mellett tudod használni, amely 39 $ / hónaptól indul, azonban az összes funkció eléréséért a GoPremium csomagot kell választanod, mely 79$ (kb. 22 000 HUF) egy hónapra, ezért azonban vízjel mentes, teljes felhasználói élményt kapsz. Ha bizonytalan vagy, élhetsz az ingyenes 14 napos kipróbálási lehetőséggel, mielőtt elköteleződnél.

Miről is van szó?
A GoAnimate tényleg azt nyújtja amit ígér: saját jeleneteket készíthetsz, nem csak sablonokból választhatsz. Az általad készített karakterekkel egyedi történeteket mesélhetsz el, szereplőid beszélhetnek egymással, sőt akár “szinkronizálhatod” is a jeleneteket. Az általad felvett hanghoz a karaktereid szájmozgása is idomul, hitelessé téve a videódat.
Feltöltheted és használhatod a logódat, képeket, hangfájlokat és a kész videót rögtön YouTube-ra vagy más közösségi média csatornára exportálhatod.
Emellett használhatod a GoAnimate platformját infografikák készítésére is, ami mindig népszerű a közösségi oldalakon, főleg a Facebookon.

Mi a legjobb benne?
Bár az egész program nagyon egyedi, a legjobb funkció talán az, hogy testreszabhatóak a karakterek, így akár magadat vagy a célközönségedet is megformázhatod.

Hol használhatod?
A GoAnimate böngészőkből érhető el.

iMovie


Mit ígérnek?
Az iMovie segítségével egyszerű videóidból varázsolhatsz filmet.


Milyen áron?
Az újonnan vásárolt Macbookokhoz ingyen jár, egyébként egy egyszeri letöltési díja van ami iPhone-ra 5 $ (kb. 1400 HUF) MacOS-re pedig 15 $ (kb. 4100 HUF)

Miről is van szó?
Az iMovie előnye és hátránya is egyben, hogy csak Apple készülékekre elérhető. Ezt leszámítva havidíj mentes, sokszor -akciók keretében- ingyenes hozzáférhető, abszolút megéri kipróbálni. Egy klasszikus videószerkesztő program, rengeteg beállítási lehetőséggel mint : kép a képben, osztott képernyő, saját háttér változtatás utólag stb. Egy könyvtárnyi zene, szöveg stílus és hang effekt közül választhatsz, ráadásul az Instagramból már jól ismert filterek is választhatók.
Közvetlenül YouTube-ra, Vimeo-ra vagy Facebookra exportálhatod a kész művedet (persze le is mentheted a számítógépre, telefonra)

Mi a legjobb benne?
Elkezdheted a szerkesztést az iPhone-odon hogy később folytasd a Macbookon.

Hol használhatod?
Mac-re és iOS-re érhető el.

Legend

Mit ígérnek?
A hivatalos szlogen “Words move people, Legend moves words”. Úgy fordítanánk: A szavak az emberekkel játszanak, míg a Legend a szavakkal játszik.

Milyen áron?
Az ár az egyszeri letöltési ár 1.99 $, ami körülbelül 600 magyar forint.

Miről is van szó?
A Legend különbözik a listánkon szereplő többi programtól. Itt nem tudsz fényképekből videókat készíteni, ehelyett a szavaidat, mondandódat animálja az app. A maximum hat másodperces videókban egy kiválasztott háttérhez illesztheted a szöveget.
Ezt később GIF-ként vagy videóként is elmentheted, de egyből Instagramra is posztolhatod.

Mi a legjobb benne?
Gyakorlatilag két kattintás és kész a videód. Persze a kívánt szöveget is be kell gépelned.

Hol használhatod?
iOS és Android operációs rendszerekre érhető el.

Magisto

Mit ígérnek?
A Magisto nem kevesebbet ígér, mint hogy az unalmas fotókból és videókból olyan filmet varázsol, amit újra és újra meg akarsz majd nézni.

Milyen áron?
Mint sok másik társa, ez is havidíjas konstrukcióban érhető el. A díjak 2.49 $/hónaptól kezdődnek (nagyjából 700 forint), azonban ha profi módon szeretnéd használni, marketing célokra akkor érdemes elgondolkoznod a Business vagy Marketers díjcsomagokon is, mely drágább de bővebb funkciókkal lát el.
Egy hétnapos próba lehetőséget is felkínál a Magisto, amivel érdemes élni.

Miről is van szó?
A Magisto úgy készít videókat számodra a mesterséges intelligencia segítségével, hogy neked szinte zéró tudásra van szükséged hozzá. Feltöltöd a képeket és videóklipeket amiket használni szeretnél és a program olyan funkciókkal mint arc vagy hangfelismerés összeállítja a filmedet. Persze manuálisan is változtathatsz rajta, ha nem tetszett amit a program automatikusan összeállított neked.

Mi a legjobb benne?
A legjobb része az egyszerűségében rejlik: annyira automatizált a videókészítés, hogy rekord idő alatt elkészítheted a művedet.

Hol használhatod?
Elérhető böngészőkből de iOS és Android platformokon is.

Ripl

Mit ígérnek?
Készíts figyelemfelkeltő animált posztokat, amit Facebookon, Twitteren vagy Instagramon egy kattintással megoszthatsz.

Milyen áron?
A Ripl elérhetővé tett egy ingyenes verziót, mely korlátozott funkciókkal, de garantáltan ingyen nyújtja az ígéretét. Azonban itt is érdemes elgondolkozni a Ripl Pro-nak elnevezett prémium csomagon mely havonta körülbelül 2800 forintodba kerül. Az előfizetéssel a funkciók bővített palettájáról választhatsz, használhatod saját logódat, jobban testreszabhatod.

Miről is van szó?
A Ripl egyszerűen működik: maximum 8 fotót feltöltve, szövegeket mellékelve egy rövid, animált videót készít neked, amit közvetlenül posztolhatsz Facebookra, Instagram vagy Twitterre. A prémium csomaggal pedig le is mentheted eszközeidre.

Mi a legjobb benne?
Mindenféle szerkesztői tudás nélkül tudsz szép, érdekes videókat készíteni egyszerű képekből, tényleg 2-3 kattintással

Hol használhatod?
iOS és Android platformokon tudod használni.

Adobe Spark

Mit ígérnek?
Elbűvölő animált videót készíthetsz percek alatt.

Milyen áron?
Ingyen. Igen, az Adobe Spark teljesen ingyenes videókészítő program.

Miről is van szó?
A jól ismert Adobe új dobása a Spark, és ingyenes mivolta ellenére rendkívül változatos funkciókkal rendelkezik. A kezdéshez kiválaszthatsz egy beépített témát, elrendezést, színeket és betűtípusokat. Majd ehhez adhatsz ikonokat, képeket és videókat -melyeket a Spark beépített könyvtárában is találsz, de saját anyagokat is használhatsz. A videódat végül szövegekkel, narrációval, zenével dobhatod fel amit azonnal a közösségi média felületeket oszthatsz meg.

Mi a legjobb benne?
A legjobb benne az, hogy végigvezet egy olyan szerkesztési folyamaton, aminek a végére tudni fogod, hogyan kell tényleg ellenállhatatlan videókat készíteni.

Hol használhatod?
Böngészőből vagy iOS platformról érheted el.

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »