5 dolog amit keresőbarát weboldalnak tudnia kell

Talán bátran kijelenthetjük, hogy manapság már nem nagyon van olyan honlaptulajdonos, aki ne hallott volna a keresőoptimalizálás fogalmáról és fontosságáról. Ennek eredményeképpen elmondhatjuk, hogy szinte minden online piacon a verseny egyre nagyobb.

Akik nem tartják a lépést azok lemaradnak, valamint elveszíthetik a Google organikus listájában megszerzett jó pozíciókat. Ebben az írásunkban megpróbáltuk röviden összeírni, hogy mit kell tudnia egy keresőbarát honlapnak. Igaz ettől jóval többet, de most csak 5 fontos dolgot emelünk ki.

doctype
  1. Kiváló és egyedi tartalom. Mondanunk sem kell, hogy az egyedi tartalom megléte elengedhetetlen feltétele az online piacon való versenyképesség meglétének. Ezért semmiesetre se másoljuk másoktól tartalmat (főleg nem a konkurensektől), hanem mindenképp egyedi tartalmat készítsünk. Ha erre nincs kapacitásunk, akkor érdemes kiszervezni a szövegírást. Lehetőség szerint használjunk képeket, valamint Title és Alt tag-eket.

  2. Megfelelő kiemelések használata. Érdemes megjegyezni, hogy a honlapunk tartalma elsősorban az olvasóknak szól és nem a keresőpókoknak. Ettől függetlenül mindenképp használnunk kell bizonyos kiemeléseket, hogy a Google robotok indexelési munkáját segítsük. Erre a célra használjuk az ún. Head tegeket:<h1></h1>, <h2></h2>, <h3></h3>, <h4></h4>, <h5></h5>, <h6></h6>. Ilyen elemek közé kell tenni a legfontosabb kulcsszavainkat. Minden oldalon csak egy darab h1 tag szerepeljen. Ezek segítségével adhatjuk meg a pókoknak, hogy az adott aloldal vagy blogbejegyzés miről is szól.

  3. Keresőbarátok URL-ek használata. Erről sokat nem akarunk mondani, mivel a honlapkészítők 99,9% használja. Röviden annyi, hogy az adott aloldalad URL címe ne így nézzen ki: www.peldahonlap.hu/KSUnsdau1234 hanem így: www.peldahonlap.hu/szolgaltatsok A beszédes URL segítik a keresőpókokat, valamint az oldal felhasználóit.
urlminta


  • Fejléc és lábléc szövegezése. Minden oldal szempontjából ez a 2 legfontosabb elem! Még mindig gyakori hiba, hogy a képzetlen programozó vagy sitebuilder a grafikus munkájában szereplő képeket, egy az egyben felhasználja. Ez mit jelent? Hogy a menüpontjaid szövegezése bele van égetve a menü dizájnába. Igaz kattintható, de a robotok nem tudják elolvasni a képekbe beleégetett szöveget! Ezért ezt mindenképp kerüljük, és a menüpontok és láblécek szövegezését a HTML kódba írjuk bele.

  • Meta Description szövegek megadása. Ma már szinte semmilyen jelentősége nincs a keresőoptimalizálás szempontjából, de a felhasználók számára az egyik kiemelten fontos eleme a honlapodban. Miért? Ha bárki rákeres egy szolgáltatásra/termékre a Google-ben, akkor ezzel a leírással fog találkozni legelsőnek. Ezért kifejezetten fontos a kitöltése! A pirossal jelölt szöveg a metaleírás.
  • urlminta2

    Kezdjük el a közös munkát, 

    kérje díjmentes ajánlatunkat