5+1 tipp ahhoz, hogy még többen nézzék meg a videóidat Facebookon

A közösségi oldalakat két éve teljesen elárasztották a videós tartalmak, eközben a legtöbben rájöttek arra, hogy ilyen módon könnyebben tudnak értékesíteni, üzenetet közvetíteni. Ami viszont felfutott,

azzal kéz a kézben jár a verseny is.

facebook video

1. Ne legyen túl sok a mondanivalód

Sokan beleesnek abba a hibába - videós és élő videós tartalmaknál egyaránt -, hogy nagyon bő lére eresztik a mondanivalójukat.

Találj ki egy forgatókönyvet, amibe minden mondanivalót beleírsz és akkor is tartsd magad hozzá, ha hosszan beszélnél vagy lámpalázas lennél.

Indulj ki magadból, te hány perces videóra szánsz időt? Ha pedig a nézők megértik a videód lényegét, nagyobb valószínűséggel osztják tovább vagy ajánlják ismerőseiknek.

2. A sokatmondó, mindent eldöntő cím

Állandó és visszatérő téma, de nem átugorható. Bármennyit is foglalkoztál vele, bármennyit költöttél marketingre, felszerelésre, szereplőkre, stúdióra, a cím fogja leginkább elvinni a pálmát.

Amellett, hogy ütöd a kreativitás vasát, arra is legyen gondod, hogy SEO szempontból is rendben legyen a cím, azaz olyan szavakat is tartalmazzon, amire többen is rákeresnek az adott témában. Mellesleg a Facebook kétmilliárd keresést lát, már csak ezért érdemes az optimalizálásra odafigyelni.

3. Melegítsd be a terepet

Készíts egy trailert vagy előnézetet és egy szöveges kivonatot a videódból, amiben a leglényegesebb dolgokat harangozod be előre.

Bevált módszer ez a legtöbb filmnél és zenénél is, úgyhogy simán alkalmazhatod. Ha nem elég hosszú a videód, ugyanezt a módszert bevetheted az abból kivágott indexkép formájában is. Ez a tájékoztatás szintén felpiszkálja az embereket.

4. Ösztönözd őket cselekvésre

A marketingből ismeretes CTA-gomb (Call to action) elég bevált módja a vásárlás és elkötelezettség ösztönzésére, valamint a webhely forgalmának növelésének.

Nem mindig direkt módon, olykor “Olvasd el a teljes bejegyzést ezen a linken” módjára is elegendő tálalni. Habár a Facebook eltávolította a videókhoz csatolható CTA-gombokat, a posztban odarakhatod a webhelyedre mutató linke(ke)t.

Sőt, a videódban is elmondhatod, hogy a nézők további információkért hova forduljanak. Ha pedig profi szinten űzöd, a szöveges átfedés mellé helyezz ki statikus képet a videó utolsó másodperceibe, ami szintén elég szépen meg tudja dobni a további videóid vagy a webhelyed kattintási arányát.

5. Más oldalak említése

Elsőre talán nem is jutna eszünkbe, de ha betaggelünk egy másik oldalt a videó alatt, nem csak a saját követőink, hanem a másik oldalé is láthatja a videót.

Lehet szimpla együttműködést, köszönetnyilvánítást vagy cross médiát is csinálni ezzel a módszerrel. Ha például a videokliped elkészüléséhez sokan járultak hozzá, nem csak illemből, de marketinghúzásból is jó ötlet őket kiemelni. Ahhoz, hogy ezt megtehesd, az oldal neve elé írd a “@” szimbólumot.

+1 Ágyazz meg a videóknak

Pontosabban használd a beágyazás funkciót az azonos nevű gomb megnyomásával, amelyet a bejegyzés jobb felső sarkában találsz meg. Az innen nyert kódot pedig másold át a weboldaladra.

Banális ötletnek tűnhet, de sokan elfelejtik, hiszen a Facebookon jobban tud terjedni, de azt se felejtsd el, hogy a weboldalad a fő vevőszerző bázis, ahol minden presztízs, az üzletet növelő anyagnak ott kell lennie, lehetőleg szem előtt.

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »