3 végzetes hiba, amit kerülj el e-mail marketing során

Hibázni emberi dolog, ahogy mondani szokták. Azonban ha e-mail marketing közben vétesz hibát, az sokkal kínosabb, mint a magánéleti bakik, hiszen emberek ezrei nevetnek majd rajta.

Összeszedtük neked a három leggyakoribb hibát, amit ezen a területen véteni szoktak, így mostantól (ha eddig nem tetted) te is odafigyelhetsz rá, hogy ne kövesd el őket.

hiba

   1. Rossz tesztelési döntések

Mindenki szeret azzal kísérletezni, két verzió közül melyik teljesít jobban kiküldés után. Azonban ez is rizikós lehet, ha nem megfelelően csinálod. Mire figyelj oda a variációk készítése közben?

A minta mérete mindenképp legyen elég nagy: úgy érdemes tesztelni az e-maileket, hogy legalább 1000 ember megnyissa őket, így az eredményekből már le tudod vonni a megfelelő következtetést, hogy melyik változat teljesített jobban.

• Legalább kétszer vagy háromszor küldd ki a leveleket, hiszen könnyen lehet, hogy amelyik elsőre nyer, másodjára már nem fog, és akár 30 percnyi különbségen is sok múlhat.
Ne akarj egyszerre túl sok mindent változtatni, eleinte csak apró különbségekkel készítsd el a különböző variációkat.

2. Elhanyagolt adatbázis

Bár megbonyolítja a regisztrálók dolgát, érdemes beállítanod, hogy miután megadták az elérhetőségüket, a visszaigazoló e-mailt is meg kelljen nyitniuk ahhoz, hogy sikeresen feliratkozzanak a listádra.

Így persze kevesebben kerülnek majd be a rendszerbe, de legalább nem lesznek hamis címek vagy elírások. Amennyiben mégis úgy döntesz, hogy az egyszerűbb módot választod (és miután valaki megnyomta a feliratkozás gombot, már regisztrálja is őket a rendszer) akkor sincs gond, csupán több energiádba fog kerülni, hogy tisztán tartsd az adatbázist.

Manapság már létre tudsz hozni olyan automatikus kampányokat, amik törlik a listából azokat a címeket, ahonnan visszapattan a levél. Így könnyedén növelheted az olvasottsági arányt.

Ha teheted, kerüld a szerepkörfiókokat, azaz az olyan címeket, ahol a @ előtt pl. info vagy support szerepel, nem egy konkrét személyhez tartozik.

Mindig tartsd szem előtt azt is, hogy csak olyanok lássák az üzeneteidet, akiket valóban érdekel, hiszen jobb egy leiratkozó, mint az a valaki, aki spamnek jelöli a hírleveled.

 3. Nem világos az e-mail tárgya

Az egyértelmű téma mindig sikeresebb, mintha megpróbálsz trükkösen több megnyitást elérni, hiszen valóban illeszkedik a mondanivalódhoz. Ne próbálj cselezni, fogalmazz egyszerűen, letisztultan. Az ilyen tárgyakkal ellátott levelek az Aweber Communications kutatása alapján akár 541%-kal több olvasót is elérhetnek.

Az olyan ravasz címekre, mint pl. a „Végre megérkezett” vagy a „Nem vagy egyedül” kíváncsiságból ugyan rákattintanak az emberek, de nem valószínű, hogy a levélben található linkig is eljutnak majd.

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat