3 meggyőző érv, hogy ne keress és ne kattints a saját fizetett hirdetéseidre

Téged is csábít a gondolat, hogy időnként megnézd a saját fizetett hirdetéseidet a keresőben? 

Ha a válaszod igen, mindent meg kell tenned, hogy ellenállj ennek a kísértésnek, mert ha a saját hirdetéseidre keresel rá, az negatívan hathat a hirdetési kampányod sikerére.
Számtalan oka van, amiért nem szabad a saját hirdetésidre keresned, most megmutatjuk a három legfontosabb ellenérvet.


1. Növeled a saját hirdetésed versenyhelyzetét

Maga az igény, hogy rákeress a hirdetésidre, természetes. A legtöbb hirdető, akárcsak te, látni akarja, hogyan néz ki a hirdetése, vagy épp arra kíváncsi, hogy melyik versenytárs hirdetése jelenik meg a saját hirdetésével egy időben.
Ez a kíváncsiság ártalmatlannak tűnik, azonban a teljes kampányod kudarcához is vezethet.
A Google a hirdetéseket minőségi pontok alapján osztályozza, és az elért pontok alapján dönti el, mikor jelenhet meg egy hirdetés.
Ezeket a pontokat meghatározza, hogy hány keresés érkezik egy adott kulcsszóra, és hogy a hirdetők között mekkora a verseny egy bizonyos kulcsszóra.
A keresések számának meghatározásába minden létező keresés beleszámít, amikor egy kulcsszóra vagy termékre keresnek a felhasználók. Minden keresés.
Ez azt jelenti, hogy amikor a saját kulcsszavaidra keresel, akaratlanul is népszerűbbé teszed az adott kifejezést, és nagyobb versenyhelyzetet teremtesz.
Előfordulhat, hogy többször is olyan kulcsszavakra kerestél rá, amelyeket a hirdetésednél használsz. Így egy idő után azt tapasztalhattad, hogy a kulcsszóra érkező nagyobb kereslet miatt nőttek a hirdetési költségeid.

2. Kimerítheted a hirdetési kereted

Azért nem szabad a saját hirdetésidre rákeresned és rákattintanod, mert minden hirdetési kampány kattintás alapú elszámolási rendszerben működik.
Ha rákattintasz a saját hirdetésedre, azért fizetned kell, még akkor is, ha te magad vagy a hirdetés feladója. Ezzel pedig csak csökkented a hirdetési kereted, és rontod a konverziós arányaidat. Márpedig a célod ennek az ellenkezője, nem igaz?
A lehető legtöbbet akarod kihozni a hirdetési keretedből és a kampányodból, azt szeretnéd, hogy a hirdetésedre érkező kattintások eljuttassák a felhasználót az oldaladra, és vásárlással zárják a látogatásukat.

analytics

3. Egy idő után nem látod a hirdetéseidet

A Google egy idő után akkor sem jeleníti meg a PPC (kattintás alapú) hirdetésed, ha csak rákeresel, de nem kattintasz a hirdetésre, mert úgy értelmezi majd, hogy az nem releváns a számodra.
A Google nem akar olyan hirdetéseket megjeleníteni, amelyeket a felhasználók irrelevánsak találhatnak. Méghozzá azért nem, mert az irreleváns hirdetések megjelenésével a felhasználók nem kapják meg a gyors választ vagy megoldást a problémájukra, a hirdetőkhöz pedig nem jutnak el a valódi érdeklődők.
Ezért azt tanácsoljuk, olyan hirdetéseket készíts, amelyek relevánsak a célközönségednek, mert a Google nem jeleníti meg azokat a hirdetéseket, amelyekre senki nem kattint.

Használd a Google hirdetés-előnézeti eszközét!
Ha nem tudsz ellenállni a kísértésnek, de a hirdetési kereted sem akarod csökkenteni, viszont mégis látni szeretnéd, hogy a hirdetésed hogyan néz ki egy Google keresés során, használd a Google hirdetés-előnézeti eszközt.

Az eszközt elérheted a saját AdWords fiókodban is, ha a fiókon belül az Eszközök fülre kattintasz az oldal tetején.
A menüben könnyen megtalálhatod a Google hirdetés-előnézeti és Diagnosztikai eszközt.

Itt tesztelheted, hogy a hirdetésed mely kulcsszavakra jelenik meg a keresőben, sőt, azt is megnézheted, hogy egyes kulcsszavakra milyen hirdetések jelennek meg.
A hirdetés-előnézeti és diagnosztikai eszköz hasznos és értékes segítséget jelent, ha hirdetés segítségével akarod növelni a bevételeidet. Az eszközzel új kulcsszó ötleteket és hirdetés elhelyezési lehetőségeket találhatsz, de még a versenytársaidról is gyűjthetsz némi információt.

Ne kémkedj magad után, ha látni akarod a hirdetésed, használd a megfelelő eszközt!

Ha nem érzed magad felkészültnek az adwords kampányod lebonyolításához, akkor kattints ide, és mi segítünk.

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat