3 közösségi média trend a divat világában

A közösségi média gyakran egy interaktív magazinként is szolgál.

A divat márkák iránt magas fokú érdeklődés van a közösségi médiában, mint például az Instagramon. Látva, hogy milyen gyorsan növekszik az online értékesítési rendszer, a divat ipar a szociális csatornákon keresztül próbálja felrázni magát.

És itt is van az a három közösségi média trend, amit a divat és a szépségipar kiskereskedőknek érdemes használni!

  • #OOTD

Outfit of the day, azaz napi felszerelés / ruházat. Az #OOTD hashtag egyike a top 100 leggyakrabban használt hashtagnek az Instagramon. (Azt már biztos mindenki tudja, hogy a hashtagek egyrészt azért fontosak, mert növelik a tartalom láthatóságát.) Az elmúlt évben a London Fashion Week és a Zappos az #OOTD hashtag használatával olyan online butik kiskereskedőknek hozott létre sikeres kampányokat, mint például a Lulus.

lulus

  • Közösségi médiás ügyfélszolgálat

Egy ”online vevőszolgálat” válaszol az adott termékkel, kínálattal kapcsolatban az érdeklődőknek. Gyakori, hogy az olvasó inkább a közösségi média oldalain teszi fel a termékkel, akár szállítással kapcsolatos kérdéseit, amire ha válasz is érkezik, az már egy alapvető szimpátiát vált ki az emberekből. Plusz, így a többi érdeklődőhöz is egyből eljut az információ és megkönnyíti a vásárlást, mivel nem kell időt szánni arra, hogy esetleg telefonon feltegyék a kérdéseiket. Még ha ez csak pár perc is lenne. Itt van erre egy kiváló példa.

sephora komment

  • Hirdess ismert emberekkel

A márka arca teszi a tartalmat sokkal kelendőbbé. Az ismert ember lehet egy blogger, egy vlogger, vagy valaki, akinek szép számú követői vannak a közösségi médiában. Például, a külföldi Gabi Gregg, egy híres plus size divat blogger. Vele hirdet az Ava & Viv női divat márka. A fogyasztók hajlandóak többet vásárolni, ha a kedvenc bloggerükkel hirdetnek egy szuper aranyos ruhát.

gabigregg

 A divat- és kozmetikai márkák körülbelül 60%-a használja ezeket a marketing stratégiákat, és úgy tűnik, működik.

Kezdjük el a közös munkát, 

kérje díjmentes ajánlatunkat